Entrecote met paprika en maïs van de barbecue

Entrecote met paprika en maïs van de barbecue

Sinds ik mijn paprika’s, tomaten en aubergineplanten in potten onder het beschermende afdak van mijn druif heb gezet én ze minstens een keer in de week biologische voeding geef, word ik beloond met een rijke oogst.

Bereidingswijze

  1. Kook de maïskolven 15 minuten gaar in water zonder zout en laat ze uitlekken.
  2. Roer een marinade van de balsamicoazijn, knoflook, tijmblaadjes, olie en zout en peper.
  3. Snijd de paprika’s in vieren. Bestrijk de entrecotes, paprika’s en maïskolven met de marinade en gril de entrecotes en paprika op de barbecue. Reken voor de entrecote ca. 8 minuten, voor de paprika's 12-15 minuten en voor de maiskolven een minuut of 5-6.
  4. Serveer de entrecotes met de paprika, mais en een flinke eetlepel baba ghanoush.

Geen barbecueweer: bereid het vlees in de grill- of koekenpan en de paprika en maïs in de oven. Reken 20 minuten op 200 °C.

Entrecote met paprika en maïs van de barbecue

  • Voorbereidingstijd: 20min
  • Bereidingstijd: 30min
  • Aantal personen: 2
Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer