Kruidige kasha cheeseburger

Kruidige kasha cheeseburger

Bereidingswijze

  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak de kasha-korrels 1-2 minuten tot ze rondom glanzen. Roer de kerriepoeder met wat zout erdoor, bak nog 1 minuut en schenk er dan 250 ml water bij. Smoor de kasha afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Laat de kasha afkoelen tot lauwwarm.
  2. Schaaf 4 mooie, grote plakken van het stuk geitenkaas en rasp de rest van de kaas op een grove rasp. Breek het ei boven de kasha en voeg de havermout, geraspte kaas, witte uiringetjes en peterselie toe. Meng alles goed door elkaar en kneed het even door.
  3. Vorm het mengsel met vochtige handen in vier stevige burgers. Laat de burgers liefst een uur in de koelkast opstijven.
  4. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en leg de kasha-burgers erin. Bak de burgers op deze kant in 3-4 minuten mooi bruin en keer ze dan voorzichtig met een spatel. Leg op elke burger een plak kaas en verdeel de partjes tomaat en de groene uiringetjes erover. Leg een deksel op de pan en bak de onderkant van de burgers nog 3-4 minuten en laat de kaas smelten. Lekker met zelfgemaakte tomatenketchup.

Dit recept komt uit ons boek LEKKER Havermout! Quinoa! En meer… (www.lekkerlangjong.nl) De foto is gemaakt door Arjan Smalen.

Kruidige kasha cheeseburger

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer