Recipes

Hoofdgerecht - 18 november 2025

Hazenpeper met ontbijtkoek en chorizo

Deze heerlijke met ontbijtkoek en chorizo is een gerecht dat makkelijk een dag of twee van tevoren gemaakt kan worden. Het wordt alleen maar lekkerder! Ideaal dus voor de feestdagen! En.. omdat altijd wild is (nooit gefokt) is het super scharrelvlees. Lekker met grove puree van pastinaak (met schil koken); kort gekookte spruitjes, daarna opgebakken met in boter gebakken sjalotjes met zwarte (gefermenteerde) knoflook. En bijvoorbeeld gegrilde pompoen met in olijfolie geroosterde komijn.

Lees meer
Dessert - 7 september 2025

Franse clafoutis met verse vijgen

Vandaag 5 november 2025 herdenken wij Clara die een jaar geleden overleed. We delen een populair recept van haar. Ik ben geen toetjesmens en houd eigenlijk niet van pannenkoeken, maar voor een echte clafoutis - een ovenpannenkoek met zoete fruitvulling – kun je me ’s nachts wakker maken. Dit super traditionele en echt Frans nagerecht werd tot voor kort alleen nog door Franse oma’s in de Limousin gemaakt. En alleen in de zomer als de kersen rijp en zoet waren. Maar de clafoutis is herontdekt en wordt telkens weer in een nieuw jasje gestoken. Je kunt nu elk soort fruit gebruiken. Zelfs hartige clafoutis zijn helemaal hip. Ik heb een dik Frans kookboek in mijn kast met echt alleen clafoutisrecepten. Maar het lekkerste recept is nog steeds het recept dat ik ooit van Ton Fagel kreeg, toen ik met Ton, Paul en Maryette Fagel het kookboek Aan Tafel met Fagel maakte. Dat recept gebruik ik nog steeds als basis, ik varieer er ook lustig op los. Voor deze clafoutis heb ik verse vijgen gemarineerd in mijn zelfgemaakte sloe gin. Crème de cassis is een goed alternatief.  De vijgen heb ik vers geplukt van mijn eigen vijgenboom in Frankrijk. Daar is het nu echt vijgentijd!

Lees meer