Tag: Waterkloof Wine Estate

Lunch box - 7 september 2020

Gastauteur Sonja van de Rhoer: Nadia’s broccolisalade met citroendressing

Deze salade is een van de gerechten op de kaart van The Eatery in Somerset West in Zuid-Afrika. Een restaurant waar uitstekend wordt gekookt - alles vers, veel vegetarisch - en waar de prijzen, ook van de mooie wijnen, laag zijn. Verrassend vernieuwende hoofdgerechten ruim onder de €10,-. Chef-kok is Tiaan Langenegger, echtgenoot van de vrouwelijke wijnmaker Nadia Barnard van het nabijgelegen Waterkloof Wine Estate. Twee jonge gepassioneerde mensen die leven voor goed, gezond, lekker en duurzaam eten en drinken. De wijnen van Waterkloof, geven weer wat de bodem en het klimaat (terroir) biedt. Biodynamische wijnen die met respect voor de natuur worden gemaakt. In de wijngaarden wordt met zeven paarden gewerkt voor het onderhoud. Nadia Barnard: ‘Ik geloof dat een grote wijn in de wijngaard wordt gemaakt. We maken gezonde wijnen, hiervoor heb je een bodem vol leven nodig. Door op biodynamische wijze te werken met gebruik van compost van onze eigen koeien en kippen, verkrijgen we kwalitatief zeer goede druiven. Mijn doel is zo voorzichtig mogelijk met deze druiven om te gaan en er een zo mooi mogelijke wijn mee te maken.’ Deze salade is heerlijk als voorgerecht voor 4 personen. Of als hoofdgerecht voor 2 personen.

Lees meer