De acht

Welkom op ons culinair platform uitdekeukenvan8.nl

Op deze site gaat het over echt en eerlijk eten en nog belangrijker over kennis van eten.
Iedere week vullen wij dit aan met de dingen die ons op dat moment interesseren en die we graag met je delen. Je vindt er veel recepten, blogs, basisrecepten, en boek- en restaurantrecensies. Uiteraard ook heel veel tips hoe het makkelijker, leuker of lekkerder kan. We just LOVE food.

Wij, van de uitdekeukenvan8, zijn dagelijks voor ons werk bezig met eten, drinken, smaak, foodtrends, discussies, nieuwe producten, seizoenen etc. Ieder van ons heeft zijn eigen expertise en kennis in dit oneindig interessante, intrigerende vak. We creëren graag gezonde gerechten met een verrassende smaak. Wij willen je graag in de keuken krijgen en je inspireren met onze kennis en ideeën. Bij elkaar hebben wij ruim 250 jaar culinaire ervaring en dat delen we graag met je.

Wil je meer weten wie we zijn en wat we doen kijk dan op onze website.

José van Mil  Pepper&Salt, foodstylist (foto/film) & receptontwikkelaar, kookboek auteur  www.pepper-salt.nl

Annelène van Eijndhoven – food expert en kookboek auteur

Marijke Sterk – culinaire professional en kookboekauteur www.mmk.nl

Tilly Sintnicolaas – culinaire perscommunicatie en marketingstrateeg www.bureausintnicolaas.nl

Clara ten Houte de Lange – culinaire communicatie en kookboekauteur www.assisti.nl

Nelleke van Lindonk – culinaire concept ontwikkelaar en kookboek auteur www.pinc.nl

Yolanda van der Jagt – culinair specialist en kookboek auteur www.yolandavanderjagt.nl

Annelene van Eijndhoven

Annelène van Eijndhoven, kok en schrijver van kookboeken.
Mijn hele leven stond en staat in het teken van koken en eten. Beroepsmatig als diëtist, docent, kok, ontwikkelaar van recepten en (mede)schrijver van kookboeken en de receptenrubriek van de NRC.
Als hobby: lid van kookgroepen, cateraar in persoonlijke kring, kookraadsvrouw voor kinderen of voor oudere buurtgenoten die koken willen leren. En ik ben natuurlijk een genieter, steeds in voor nieuwe culinaire ervaringen.

  98 Recipes      0 Reviews   

José van Mil

José van Mil Pepper & Salt professionele, ervaren foodstylist (foto en film) en receptontwikkelaar
Gespecialiseerd in smakelijke foodstyling en receptontwikkeling inclusief food concepten en producties. Ik denk brand strategisch en doelgroepgericht. Mijn recepten schrijf en kook ik ook met het oog op fotografie; lekker, toegankelijk, gezond, vernieuwend en fotogeniek. Ik werk met veel plezier aan grotere en kleinere producties. Mijn foodstyling en receptuur zijn inzetbaar op alle media waar de foodmarket gebruik van maakt. www.pepper-salt.nl
Ook zaakkundig op het gebied van eten voor kankerpatiënten. www.eten-met-kanker.nl

  85 Recipes      0 Reviews   

Clara ten Houte de Lange

Clara ten Houte de Lange – een gezonde lekkerbek

Als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek… Lekker koken is de tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Vanuit Assisti Culinair & Communicatie adviseer ik bedrijven in de foodsector en maak ik recepten, culinaire artikelen en columns voor diverse media en kookboeken. Recepten zijn hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.

  98 Recipes      0 Reviews   

Marijke Sterk

Marijke Sterk – eigenaar van Marijke’s Media Keuken, culinaire duizendpoot, receptschrijfster, redacteur en kookboekauteur met een passie voor lekker koken, fotografie en eten uit de natuur. Kookt bij voorkeur het jaar rond uit eigen moestuin. Maar ook met het SEO-proof maken van recepten kan ik je helpen. Wil je meer weten ga dan naar mijn website www.mmk.nl en bezoek bijvoorbeeld mijn receptenpagina of broodblog!

  130 Recipes      6 Reviews   

Yolanda van der Jagt

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

  95 Recipes      1 Reviews   

Anneke Ammerlaan

Anneke Ammerlaan, food trend analist en kookboekenmaker. Anneke heeft haar werkzaamheden voor Uit de Keuken van 8 stop gezet in verband met andere werkzaamheden. In het archief zijn echter nog veel mooie recepten en inspirerende blogs van haar hand terug te vinden. www.annekeammerlaan.nl

  45 Recipes      0 Reviews   

Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk (1950), tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld, ontwikkelde zij o.a. Het Blue Band Basis kookboek voor Unilever en produceerde zij een serie Chinese Chef Kookboeken voor Albert Heijn. In haar dagelijks leven verdeelt zij haar tijd tussen het bedenken en realiseren van verschillende culinaire projecten en het creëren van de jaarlijkse PINC Conferentie over de kracht van inspiratie, creativiteit en innovatie. Wat veel mensen met de Franse keuken hebben, heeft zij met de Amerikaanse keuken. Haar meest recente kookboeken, in samenwerking met Clara ten Houte de Lange, gaan over gezond eten in de breedste zin...Lees meer

  93 Recipes      0 Reviews   

Tilly Sintnicolaas

Mijn specialisme is communicatie over food. Eerst als directeur van het Nederlands Visbureau heel specifiek voor vis, maar met mijn - in 2007 opgerichte - marketingcommunicatiebureau reikt het portfolio verder dan vis. Bij het Bureau van Sintnicolaas komt naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskeurmerken en keukenapparatuur voorbij.
Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van ons vak. Op het culinaire platform Uit de Keuken van 8 doen we dat samen met allemaal vakvrouwen. Kennis delen en hopelijk veel mensen blij maken, dat is onze drijfveer.
www.bureausintnicolaas.nl

  6 Recipes      1 Reviews