Gevulde courgettes

Door Annelene van Eijndhoven

juli 20, 2017

Toen ik deze ronde courgettes zag wilde ik ze direct vullen. Dat kan natuurlijk met van alles.  Ik heb het simpel gehouden: met gehakt. Zijn er geen ronde courgettes te koop? Vul dan gehalveerde langwerpige courgettes.

  • Voorbereiding: 15 min
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 ronde courgettes

1/2 rode paprika

1 ui

2 eetlepels olie

250 – 300 g rundergehakt

1 theelepel paprikapoeder of kerrie

zout, peper

1 klein blikje tomatenpuree

1 miniblikje maïskorrels

eventueel 2 eetlepels geraspte belegen kaas

Bereidingswijze

1Breng een ruime pan water aan de kook. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2Snijd de kapjes van de courgettes. Haal met een lepel het vruchtvlees eruit, maar laat een wand van ½ - 1 cm staan. Kook de courgettes en de kapjes in het water in ca. 10 minuten beetgaar. Laat in een vergiet uitlekken.

3Snijd intussen het uitgeschepte vruchtvlees en de paprika in stukjes. Pel en snipper de ui.

4Verhit de olie in een koekenpan of hapjespan en bak het gehakt lichtbruin en korrelig. Bak na 2 minuten ui, paprika en stukjes courgette mee. Voeg na 4 minuten paprikapoeder, tomatenpuree en maïs toe. Roer goed door. Voeg eventueel enkele lepels water toe. Breng op smaak met zout en peper.

5Bestrooi de binnenkant van de courgettes met zout en peper en zet ze in een ovenschaal. Vul de courgettes, bestrooi desgewenst met kaas, zet de kapjes erop en zet ze 5 – 10 minuten in de oven terwijl de rest van de maaltijd wordt gemaakt. Geef er een salade bij van avocado en tomaat en gekookte linzen. Een restant gehakt kan door de linzen geschept worden.

Tip: vegetariërs kunnen vegetarisch gehakt gebruiken of courgettes vullen met linzen en er rijst bij eten.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.