Warme smaken voor waterkoude dagen

  Posted on 18th november 2016 Door Anneke Ammerlaan

Vaak voelt deze tijd van het jaar het koudst aan. We zijn nog een beetje aan de zomerwarmte gewend, denk ik. Daarom deze week een menu, waarin de comfort smaken worden gecombineerd met ingrediënten die in de overgang van herfst naar winter zitten..

zaterdag

Italiaanse pompoentaart met Provolone

Het gebeurde me regelmatig dat de bodem van mijn hartige taart niet gaar was. Nu ik de bakplaat in de oven heet laat worden en mijn metalen taartvorm op de hete bakplaat zet, is het deeg altijd gaar.

Klik hier voor het recept

zondag

Stooflapjes met Sintkruiden

Een origineel gerecht voor deze tijd van het tijd. Stoven in de oven heeft als voordeel dat het vlees heerlijk mals wordt en je niet bang hoeft te zijn dat de pan droogkookt.

Klik hier voor het recept

maandag

Pad thai noedels met tofu

In Azië is de combinatie van tofu met ei een klassiekers. Dit heerlijke noedelgerecht is daar een voorbeeld van.

Klik hier voor het recept

dinsdag

Grieks gekruide aubergine uit de oven

Aubergine op deze manier bereidt, krijgt een heerlijke vlezige structuur. De kruiden trekken de smaak naar de winter toe.

Klik hier voor het recept

woensdag

Indische kippensoep met prei en eiermie

Voeg je aan deze soep nog wat extra groenten en eventueel wat extra mie toe, dan heb je een heerlijke maaltijdsoep.

Klik hier voor het recept

donderdag

Tagliatelle met walnoten en parmaham

Een simpel gerecht, dat door de walnoten een heerlijke warme smaak heeft. Echt iets voor een koude avond.

Klik hier voor het recept

vrijdag

Geroosterde zalm met Indiase linzen

De vette zalm is een heerlijke combinatie met de wat drogere linzen. De mango zorgt voor een friszoete noot.

Klik hier voor het recept