Voorbereiding op Kerst

  Posted on 16th december 2016 Door Annelene van Eijndhoven

zaterdag

Pompoensoep met gember en bietenboompjes

In de Chinese geneeskunde staat gember al eeuwen bekend om de goede werking op de maag en de spijsvertering.  Maak een dunnere soep met meer bouillon als het als voorgerecht wordt gegeten of een dikkere soep als u hem eet na een lekkere wandeling als lunch.

Klik hier voor het recept

zondag

Hertenbiefstuk met druivensaus,  pastinaakpuree, rode kool en ontbijtkoekkrokant 

Dit gerecht kan je van tevoren maken. Bak op het laatst de biefstuk. De pastinaakpuree wordt romig door de witte chocolade.

Klik hier voor het recept

maandag

Mousse van gerookte forel met avocado en garnalen

Een feestelijk en licht hapje

Klik hier voor het recept

dinsdag

Eendenborst met portjus, aardappel-knolselderijpuree en spruitjes

Een kerstklassieker. Het gewicht van vrouwelijke eendenborst (Canettes) of mannelijke – (Magret de Canard) verschilt nogal. Van een grote eendenborst kun je met 2 personen eten. Maar het ligt uiteraard aan het gezelschap en hoe uitgebreid het diner is.

Klik hier voor het recept

woensdag

Kiprollade met sinaasappel, Pommes duchesse en haricotsverts

Een van mijn zussen woont al meer dan 25 jaar in het buitenland, maar met Kerstmis staat er vaak een rollade op tafel, met ananas. Zoals zij dat in Nederland heeft geleerd. Kies een rollade naar uw smaak en formaat en overleg met uw slager over de bereidingstijd, dat is afhankelijk van de dikte en het soort vlees. De slager kan de rollade ook vullen.  Een kerntemperatuurmeter is handig om de gaarheid te meten.

Klik hier voor het recept

donderdag

Paddenstoelen met tijm, gebakken aardappelen en bimi

Voor vegetariërs een heerlijk en makkelijk gerecht met paddenstoelen. Ik koop ze op woensdag op de Biologische markt in Den Haag, wat een keuze op dit moment.

Klik hier voor het recept

vrijdag

Stoofpeertjes met kaneelijs en een kletskop

Een lekker winters toetje. Helemaal voor te bereiden. Nu met gekocht kaneelijs, maar volgende week zet ik een recept voor zelf kaneelijs maken op de site.

Klik hier voor het recept