Van alles wat

  Posted on 27th januari 2017 Door

 

 

maandag

Een zondags ontbijt of brunch met hartige havermout.

Klik hier voor het recept

dinsdag

Indian wrap met chutney

Een gerecht dat je goed van te voren kunt voorbereiden.

Klik hier voor het recept

woensdag

Knoflook spaghetti met boerenkool.

Een gerecht met de portie groente die je per dag nodig hebt.

Klik hier voor het recept

donderdag

Freshpaper

Het is niet de eerste keer dat ik uit Amerika terug kom en weer een ‘foodie’ item ontdekt heb, waar ik toch wel erg blij van word. Hoe goed ik namelijk ook mijn best doe om zowel mijn boodschappen als mijn maaltijden zo te plannen dat ik geen eten weg hoef te gooien. Er gebeurt altijd wel iets onverwachts gedurende de week waardoor die schaal tomaten, dan wel die heerlijke spinazie in mijn koelkast toch niet op tijd op gaan. Een diner buiten de deur of bij vrienden, die onverwachte lunch.

Heerlijk altijd die verassingen, maar soms toch zonde van het eten. Tijdens mijn laatste trip in Amerika vond ik daar iets op, FreshPaper. Papier waar bepaalde kruiden en specerijen in verwerkt zijn, die je bij je groente of fruit in de la of schaal legt. De kruiden hebben een antibacteriële werking en zorgen er voor dat je groente en fruit langer goed blijft. Dus nog steeds bewust boodschappen doen, maar met een kleine beetje FreshPaper hulp, langer genieten van mijn eten.

vrijdag

Bites

Een nieuw kookboek vol met gezonde tussendoortjes helemaal geraffineerd-suikervrij. De “gezonde” snack heeft inmiddels zijn weg gevonden naar heel veel huishoudens, maar stiekem zit daar toch nog best vaak suiker in. Nu dus 75 recepten voor suikervrije snacks. Voor degene die echt calorieën telt heeft elk recept een helder overzicht van wat er nu precies in zit, en bijna alle recepten zijn binnen 30 minuten klaar. Elk hoofdstuk heeft snacks voor een bepaald moment van de dag, dus voor onderweg, voor of na het sporten, op de bank of voor een feestje. Het zijn stuk voor stuk leuke, makkelijk recepten met natuurlijke producten. Sommige van de tips zijn wel wat tuttig: ‘ maak 2 bekers fruit salade, je kunt er 1 aan een vriend geven, of bewaren tot de volgende dag’. De uitleg over geraffineerde suiker daarentegen is wel weer interessant. Een leuk boekje dus voor wie echt suikervrij wilt eten. Collega Clara ten Houte de Lange heeft er met plezier aan meegewerkt.

Bites! € 24,95, te bestellen via eci.nl