
Nog even nagenieten
Dat is wat ik deze week graag doe, nagenieten. Van Denemarken tot Zwitserland en van Italië tot Amerika. Wat is het toch ongenadig leuk dat er specialiteiten zijn uit streken of delen van een land. Misschien moeten sommige gerechten een beetje aangepast worden omdat het ingrediënt dat we hier kunnen kopen net iets anders is. […]
Continue Reading
En toen werd de zomer wel heel erg lekker………
Wat een heerlijk weer deze laatste week van de zomervakantie. Dat vraagt om frisse gerechten en natuurlijk lekkers van de barbecue en het kampvuur. Om het vrije buitengevoel er super smakelijk in te houden heb ik voor deze aflevering van het weekmenu mijn zomergerechten top 7 samengesteld.
Continue Reading
Weer aan de slag
Deze week begint voor het midden van het land het gewone leven weer. De kinderen naar school en wij weer aan het werk. Voor mij betekent dat ook puntjes op de i voor het eten. Weer even de teugels aantrekken en gaan voor lekker gezond. Daarom in dit weekmenu naast een paar vakantierecepten vooral lekker […]
Continue Reading
De drukke moestuinweek
In de loop der jaren heb ik geleerd hoeveel ik van elke groente moet zaaien of planten in mijn piepkleine moestuintje om de hele zomer te kunnen oogsten. En toch word ik ieder jaar weer overvallen door de rijke oogst in eerste weken van augustus. Volgend jaar ga ik er nog beter over nadenken of […]
Continue Reading
Eten van eigen erf
Door het vochtige voorjaar en zomer hebben we maar een matige opbrengst uit de moestuin. In een dorp verderop lijkt het veel minder geregend te hebben want vorige week stond een vriend voor de deur met een heerlijke doos groenten. Prachtige zomerbieten, rode uien waar de groentejuwelier jaloers op zou zijn en een enorme zak […]
Continue Reading
Vakantiemenu
Een weekmenu samenstellen met recepten van ‘Uit de keuken van 8’. Stuk voor stuk doen deze recepten je smaakpapillen strelen, je het water uit de mond laten lopen en voor de ogen is het ook een lust. De liefde voor het koken die deze dames hebben slaat over en je raakt geïnspireerd om zelf aan […]
Continue Reading

Terug in de tijd
In mijn kookboekenkast staat, naast alle kookboeken, mijn Gäste Almanach. Geen idee meer hoe ik er aan kom, maar in dat boek staan vanaf 1977 wie er bij me gegeten hebben en wat ze gegeten hebben, en natuurlijk aantekeningen als: Ruud (geen kaas), Pauline (alleen rode wijn). Ik houd het al een tijdje niet meer […]
Continue Reading
De ‘anders dan anders’ zomer
Elk seizoen heeft zijn eigen ingrediënten. De zomer blinkt uit in kleurige groenten, die je elke dag weer op weer een heel andere manier kunt verwerken. Of we deze week nu buiten kunnen eten of vanwege de regen toch weer naar binnen moeten, met deze ‘anders dan anders’ gerechten zet je toch elke dag de […]
Continue Reading
Eindelijk buiten eten… dat is dubbel genieten
Eindelijk buiten eten… dat is dubbel genieten Deze week in ieder geval mosselen want het seizoen start nu! Ook begint de vakantie en omdat het weer eindelijk een beetje opknapt kunnen we lekker buiten eten. Daarom deze week koude en warme gerechten (ook van de barbecue) die vrij simpel te maken zijn, maar wel met […]
Continue Reading