Gourmet inspiratie voor de feestdagen

  Posted on 23rd december 2016 Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Ieder jaar opnieuw komen er met de feestdagen gourmetstellen omhoog (uit de kelder) of omlaag (van zolder). Gourmetten staat hoog genoteerd op de menukaart tijdens de feestdagen. Het is namelijk altijd heel gezellig. Er is voor iedereen wat wils en de kinderen vinden het super leuk. En het is gezellig om op deze manier lang te tafelen en belangrijker; zelf te koken. Hierbij nieuwe inspiratie voor de gourmettafel tijdens de feestdagen.

zaterdag

Kruidige pompoenpannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn favoriet bij allemaal, vegan, vegetariër, vleeseters of kinderen.

Klik hier voor het recept.

 

zondag

Warme stoofpeertjes met kaneelmascarpone

Gieserwilde mannen zijn de lekkerste peertjes om te stoven. Maak er een gourmetgerechtje mee of serveer warme peertjes met een bol ijs, kaneelmascarpone met biscotti kruimels na het gourmetten bij de openhaard.

Klik hier voor het recept.

 

maandag

Komkommerspaghetti salade met mango

Een heerlijke frisse salade. Je kunt tegenwoordig overal groente-spaghetti kopen in verschillende supermarkten. Zelf gemaakt is natuurlijk super vers en heeft daardoor meer smaak.

Klik hier voor het recept.

dinsdag

Deze kruidige peterselie hummus

Is heerlijk bij een stukje brood of gegrild vlees of vis. Je kunt het goed de dag ervoor bereiden. Als de hummus een beetje dikker is geworden, roer je het gewoon een beetje los met heet water.

Klik hier voor het recept.

woensdag

Kerstballensalade van groente en fruit

Dit is mijn favoriet van het jaar. Heb onlangs allerlei maten pommes parisienne boortjes gekocht. De kinderen maken hier heerlijke salades mee als ze uit school komen. Door de verschillende smaken en structuren, en omdat ze het zelf hebben gemaakt blijven ze er van eten. Zelfs bij het ontbijt!

Klik hier voor het recept.

donderdag

Gebakken paprika met ei

Niet alleen voor de vegetariërs onder ons, ook kinderen vinden het heel leuk om eitjes te bakken in paprika. Of zelf roereieren te maken. Ook kwarteleitjes zijn handig om op de gourmettafel te zetten. Ze zijn lekker snel klaar en je mag er een paar extra. Lekker met tuinkers.

Klik hier voor het recept.

vrijdag

Salsa verde met kappertjes en sinaasappel

Altijd heerlijk deze mag niet ontbreken. De vers gehakte groene kruidensaus is heerlijk bij stukjes kipfilet, rundvlees, varkensfiletlapjes, groente gerechtjes of gewoon op een stukje brood.

Klik hier voor het recept.