Gerechten van het straatfeest

  Posted on 9th september 2016 Door Annelène van Eijndhoven

zaterdag

Aardappelsalade met gerookte vis en dille

Elk jaar hebben wij een straatfeest waarvoor iedereen gerechten maakt. Er zitten altijd een of meerdere aardappelsalades bij. Deze is feestelijk met gerookte vis.

Klik hier voor het recept

zondag

Konijnenrug met gestoofde courgette

Niet alledaags, maar heerlijk ter afwisseling en in dezelfde tijd te bereiden als een gehaktbal.

Klik hier voor het recept

maandag

Frisse Couscoussalade met munt en feta

Op het jaarlijkse straatfeest stonden dit jaar 5 verschillende couscoussalades. Erg populair en jong en oud at het. Geen pastasalades echter zoals andere jaren.

Klik hier voor het recept

dinsdag

Spinaziequiche met pijnboompitten

Een andere topper op het straatfeest zijn Quiches en plaatpizza’s. Dit jaar waren er 4 verschillende quiches en 2 pizza’s. Vorig jaar wel 6 pizza’s.  Verder valt iedereen voor gehaktballetjes en kipvleugels  en de kinderen stormen op de broodjes knakworst af. Nieuw dit jaar was een Franse tafel met kazen en charcuterie die de Fransen in de straat gezamenlijk hadden ingekocht. Heerlijk.

Klik hier voor het recept

woensdag

Tomatensalade met granaatappelpitten en munt

Met weinig ingrediënten iets lekkers maken. Dat is de kunst. Koop diverse tomaten in verschillende kleuren en maten. Ook deze salade was een topper op het straatfeest, naast een klassieke salade in de Italiaanse kleuren van tomaat, plakjes mozzarella en munt.

Klik hier voor het recept

donderdag

Gegrilde Kip met sumac en watermeloen

Sumac is een roodbruin poeder gemaakt van gekneusde sumacbessen die groeien aan de sumakstruik. Ze hebben een frisse en pittige smaak. Het lijkt iets op citroen.  De bekende chef Ottolenghi werkt ermee in recepten voor zijn kookboeken.

Klik hier voor het recept

vrijdag

Libanese kikkererwtensalade met tahindressing en pijnboompitten

Libanees eten verspreid zich. Steeds meer producten en restaurants. Op loopafstand kunnen wij bij een Libanese traiteur de heerlijkste broodjes, snacks en gerechten kopen. Tahin is een pasta van gemalen sesamzaad, te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels.

Klik hier voor het recept