De verhuisweek van Clara

  Posted on 21st oktober 2016 Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Deze week zijn wij druk aan het verhuizen. Na 22 jaar gaan wij ons heerlijke familiehuis verlaten maar daar komt weer veel moois voor terug. De komende maanden wordt het verbouwen en zelf ‘kamperen’ op de zolderverdieping. Dat worden straks veel eenpansmaaltijden.. Uiteraard zal de keuken over enige maanden weer het hart van ons huis worden. Mogelijk kom ik daar binnenkort nog eens op terug. Mijn weekmenu bestaat uit de toppers uit mijn archief; veel comfortfood, dat past uitstekend bij de drukke werkzaamheden en het jaargetijde.

zaterdag

Spaanse bonensoep met chorizo 

Klik hier voor het recept

zondag

Pompoen gevuld met kaas en cantharellen

Pompoen is het comfortfood van de herfst, zeker als je de pompoen zoals in dit recept vult met geitenkaas en wijn en dan in de oven bereidt. Super met gebakken cantharellen erbij.

Klik hier voor het recept

maandag

Groentecurry met rode linzen

Klik hier voor het recept

dinsdag

Saltimbocca met courgettespaghetti

Klik hier voor het recept

 

woensdag

Polenta met paddestoelen

Polenta is echt comfortfood, heerlijk nu de dagen korter worden. Je kunt de polenta direct na het koken serveren als een romige pap. Maar ook even gratineren onder de grill. Van een restje polenta maak je de volgende dag bruschettes door de polenta in plakken in een grillpan te roosteren. Zonder spekjes is dit een super vegetarisch gerecht. Bak de paddenstoelen dan in een scheut olijfolie.

Klik hier voor het recept

donderdag

Zalm met venkel uit de oven

Klik hier voor het recept

vrijdag

Pakketje met kip, citroen en olijven

Een makkelijk einde van de week, maak deze pakketjes van tevoren al klaar en bewaar ze in de koelkast. Thuis uit je werk schuif de schaal met pakketjes koud in de oven en laat de pakketjes met de oven mee op temperatuur komen.

Klik hier voor het recept