Cantharellen, appeltjes, verse walnoten en eekhoorntjesbrood. Ingrediënten voor een heerlijke herfst!

  Posted on 7th oktober 2016 Door José van Mil, Pepper & Salt Food Communication Consultancy

Rijpe smaken en gerechten waar je warm van blijft. Die typeren mijn weekmenu van deze week. Maar ook restverwerking en intrigerende recepten zoals de pulpo tentakels en filocrackers komen aan bod.

zaterdag

Smörebrød met aardappel, spekjes en mayo

Met een aantal culinaire collega’s waaronder ook Clara, Yolanda en Anneke uitdekeukenvan8 waren we vorige week in Kopenhagen om smakelijke inspiratie op te doen. Nou dat is royaal gelukt!

Klik hier voor het recept.

 

zondag

Hete bliksem met salie, knoflook en wildzwijnham

Er zijn op het ogenblik zoveel lekkere appeltjes. Met het frissere weer fijn om daar hete bliksem mee te maken.

Klik hier voor het recept.

 

 

maandag

Cantharellen met aardappelgnocchi en salie

Ik ben gek op paddenstoelen. In het bos in Frankrijk, waarin mijn huis staat, is het meestal een luilekkerland in deze tijd van het jaar. Zo jammer dat er vanwege de veel te droge nazomer zo weinig zijn.

Klik hier voor het recept.

 

dinsdag

Filocrackers met rucola-yoghurt en gekonfijte tomaatjes

Als ik van een ingrediënt meer moet kopen dan ik nodig heb in een recept, maak ik er op andere dagen weer wat anders mee.

Klik hier voor het recept.

 

woensdag

Yoghurtmuffins met verse walnoten en geitenkaas

Vanwege het vochtige voorjaar heeft mijn walnotenboom nauwelijks noten dit jaar. Ik heb net genoeg voor een rondje muffins.

Klik hier voor het recept.

donderdag

Eekhoorntjesbrood van de grill met Puy linzen

Eekhoorntjesbrood uit eigen bos is zo’n beetje het lekkerste dat ik ken. Helaas heb ik deze voor het recept moeten kopen.

Klik hier voor het recept.

vrijdag

Pulpo tentakels van de grill

Bij de visman lag een hele pulpo en ik kon de verleiding niet weerstaan om daarmee aan de slag te gaan.

Klik hier voor het recept.