Verse zoethoutstokjes

  Posted on   by   Geen reacties

verse zoethoutstokjes

Ons vak is oneindig leuk. Er blijven altijd nieuwe dingen te ontdekken, te leren of te proeven. Zo liep ik tijdens een culinaire trip in Malaga achter de markthal tegen deze stokjes aan. Op een klein tafeltje lag een berg stokjes, ernaast een emmer levende slakken en ook nog wat bundeltjes laurier. Gewoon verse zoethoutstokjes uit eigen tuin. Hoe cool is dat.

Zoethoutstokjes kauwen deed ik als kind vaak. Het is lekker zoet en droppig van smaak. Het is de een van de weinige ‘snoepjes’ die goed is voor je tanden. De zoetstof die erin zit wordt o.a. gebruikt in drop en drank. Heb je last van keelpijn dan is het een goed idee erop te knauwen. Heb je het moeilijk met je goede voornemen om te stoppen met roken? Ga dan naar de natuurwinkel of de snoepwinkel om wat zoethout te kopen. De stokjes ondersteunen je goede voornemen. Ben je in Malaga loop dan een blokje om wellicht zit de dame er met haar stokjes achter de Mercado Central de Atarazanas.

 


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten. Met mijn culinaire kennis en creativiteit ontwikkel ik al jaren recepten. Deze recepten vindt je o.a. terug in (mijn) kookboeken, supermarkt magazine Hallo Jumbo en diverse producten. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met de laatste trends en inzichten inspireer ik je graag. Benieuwd geworden? Kijk ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *