Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Dit is een recept uit het boek SMAAK van Walter Marskamp. Een eigentijdse variatie op deze Spaanse klassieker uit Malaga. Een Ajablanco is een koude soep gemaakt van amandelen, oud brood, olie en knoflook, geserveerd met druiven. Walter gebruikt gefermenteerde knoflook en druiven in zijn recept. Lees de boekrecensie over dit boek.
Lees meerPittige Spaanse andijvie met veel knoflook, olijfolie en rode peper. Met azijn haal je de smaak omhoog. Deze verrassende andijvie uit de oven is heerlijk om als bijgerecht met , gevogelte of varkensvlees te eten. Of koud als tapas met een beetje Serranoham.
Lees meerGazpacho is een van mijn favoriete koude soepen. Voor extra diepte in smaak maal ik er meestal ook geroosterde paprika door. Heerlijk voor een zomerse maaltijd zeker als je er bijvoorbeeld Seranoham op geroosterd brood bijgeeft.
Lees meerOm een paella te maken op een kampvuur moeten de kooltjes goed heet zijn. Ook is het handig om de pan op twee verschillende hoogten te kunnen zetten. Als het te hard gaat hoger, niet heet genoeg en om te bakken in het begin lager. Kan met stenen of ouderwetse kookringen die speciaal gemaakt werden om boven open vuur te koken. Wel handig om van te voren even uit te proberen hoe dat omzetten kan werken. Houd ook dikke ovenwanten bij de hand om de pan vast te pakken. De pan moet altijd goed horizontaal blijven! In deze tijd van het jaar kan het moeilijk zijn om aan mosselen te komen. De visman kan de Franse bestellen, maar je kunt ze ook weglaten. Hoofdgerecht voor 6-8 personen Voorbereidingstijd ca. 30 minuten, bereidingstijd ca. 1 uur
Lees meer