Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Super lekkere gestoomde broodjes die je kant-en-klaar (diepvries) kunt kopen of zelf maken zoals in dit recept. Deze zijn belegd met gepaneerde panko-garnalen. Die kun je, voor je gemak ook zo kopen, maar zelfgemaakt zijn ze lekkerder omdat je er dan ook de gember erbij hebt. Ander beleg zoals gelakte gerookte paling met appelstroop en knapperige stukjes appel, sappig buikspek of een vega-variant van met panko gepaneerde plakken aubergine smaakt ook hartstikke goed.
Lees meerGepaneerde vis, schelp- en schaaldieren vindt ik het lekkerst als je grof paneermeel gebruikt. Japanse Panko of zelf gedroogde broodkruimels (een uurtje in de oven op ca. 40°C). Aan het paneermeel voeg ik geraspte citroen of sinaasappelschil toe. Ik gebruik 3 vorken om de stukjes vis door bloem, het ei en het paneermeel te halen, zodat niet alles aan m’n vingers blijft kleven. Eigenlijk heel makkelijk en zo gedaan. Voor dit recept heb ik inktvisringen, coquilles en grote garnalen gebruikt, maar met andere vissoorten, groenten en bijvoorbeeld stukjes kip gaat het ook uitstekend. Hoofdgerecht voor 2 personen Voorbereidingstijd ca. 15 minuten, bereidingstijd ca. 10 minuten
Lees meer