Tag: komijn

Hoofdgerecht - 27 mei 2016

Hartige gierstkoekjes met zoete aardappel

Een paar jaar geleden ontdekte ik gierst. Een heerlijke 'vergeten' graansoort, althans voor mij was dat het geval. Ik ben het gaan waarderen en maak regelmatig deze hartige gierstkoekjes. Serveer er een sausje van yoghurt en gerookte paprika of een kerrie sausje van zelfgemaakte mayonaise bij en garneer de sausjes met wat bosui.

Lees meer
25 maart 2016

Duivelse spareribs

Spareribs vind ik heerlijk en ze zijn eigenlijk heel makkelijk zelf te maken. Ze worden voorgegaard in water, dat duurt weliswaar even, maar je hoeft er niet echt bij te blijven. Je kunt dat al een dag of zelfs 2 dagen van tevoren doen. De afwerking is ook heel makkelijk, nadat de ribbetjes zijn bestreken met de duivelse BBQ-saus gaan ze even de oven in, dat is alles. Ook lekker voor op de BBQ! Hoofdgerecht voor 4 personen Voorbereidingstijd ca. 20 minuten + 1- 1½ uur koken, bereiding 5 minuten + 20 minuten in de oven

Lees meer