Yoghurtmuffins met verse walnoten en geitenkaas

Door José van Mil - Pepper & Salt  ,   ,   

oktober 7, 2016

Vanwege het vochtige voorjaar heeft mijn walnotenboom nauwelijks noten dit jaar. Ik heb net genoeg voor een rondje muffins. Ik heb besloten om een hartige variant te maken met geitenkaas die zijn warm of koud heel lekker. Voor het ontbijt, tussendoor, de lunch (mee in de lunchbox), herfst picknick of als klein hoofdgerecht met een salade of een goed gevulde kop soep. Je kunt ook kleintjes maken voor bij de borrel. Bak ze dan wat korter.

16 stuks

Bereidingstijd ca. 10 minuten + 25 minuten in de oven

Ingrediënten

150 g gepelde (verse) walnoten

150 g gerijpte zachte geitenkaas

125 g oude kaas

75 g boter

250 g zelfrijzend bakmeel

1 theelepel zout

1 theelepel grof gemalen peper

4 eieren

10 eetlepels dikke 0% yoghurt van Total

Extra: 16 (papieren) muffinvormpjes, hoge lunchbox of trommel

Bereidingswijze

1Verwarm de oven voor op 180°C.

2Hak de walnoten grof. Verkruimelde zachte geitenkaas in stukjes (ter grootte van een krent) en snijd de oude kaas in net zulke kleine blokjes. Smelt de boter zonder bruin te laten worden.

3Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en de peper in een grote schaal. Klop de eieren, de yoghurt en de boter erdoor. Schep de noten en beide kazen erbij.

4Verdeel het beslag over 16 muffinvormpjes en bak ze in de hete oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Warm of koud serveren. ®José van Mil

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.