Salade

Stoofpeertjes salade met avocado en gorgonzola-dressing

Salade

Stoofpeertjes salade met avocado en gorgonzola-dressing

 

Dit recept uit 1992 vond ik tussen een stapel papieren bij mijn kookboeken. In deze stoofpeertjes tijd, leek me het een prima idee om als voorgerecht te maken. Heerlijk, ik kan niet anders zeggen. Je kunt dit voorgerecht iets eleganter maken door minder sla te gebruiken en de avocado flinterdun te snijden.

 

 

 

 

Bereidingswijze

  1. Schil de stoofpeertjes, maar laat de steel eraan vastzitten (die geeft nog smaak af tijdens het koken). Doe de rode wijn samen met de kaneel, suiker en de peertjes in een pan en breng aan de kook. Kook ze op zacht vuur gaar in ca. 2 uur. Laat ze afkoelen in het vocht.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin en zet ze apart.
  3. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  4. Verwarm de 2 soorten olie in een koekenpan en roer er de azijn, worcestershiresaus en verkruimelde gorgonzola door.
  5. Verdeel de sla op 4 bordjes, plaats er een stoofpeertje op en leg de avocado eromheen. Klop de dressing op en verdeel over de sla en peertjes en strooi er tot slot de pijnboompitten over. Eet smakelijk, Nelleke van Lindonk

Stoofpeertjes salade met avocado en gorgonzola-dressing

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer