Lunch

Salade van courgette, sinaasappel en geitenkaas

Lunch

Salade van courgette, sinaasappel en geitenkaas

Het idee voor deze salade kreeg ik op een eilandje in Kroatië. De courgettelinten zijn gemarineerd in sinaasappelsap. De gekleurde viskuiteitjes geven zout tegenover het zoet van dadels en sinaasappelsap. De viseitjes kunnen vervangen worden door haring of gerookte forelfilet. Op naar een mooie zomer met veel buiten eten.

Bereidingswijze

  1. Was de courgettes. Schaaf er lange linten van met hulp van een kaasschaaf of mandoline. Stop met schaven als er veel zaden zijn in het midden. Schaaf dan aan de andere kant. Marineer de courgettes in sap van 2 sinaasappels en een halve limoen.
  2. Halveer de tomaatjes. Bestrooi met zout en peper en bedruppel met balsamicoazijn.
  3. Snijd de schil van de sinaasappels af en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de dadels in stukjes.
  4. Verdeel de courgettes als een matje of bergje linten over 4 borden. Garneer met sinaasappel, dadels, stukjes geitenkaas, kerstomaatjes en desgewenst viseitjes en wat waterkers. Bedruppel met olijfolie.

Salade van courgette, sinaasappel en geitenkaas

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer