romige rijstpudding
romige rijstpudding

Romige rijstpudding

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  ,   

januari 2, 2019

Romige rijstpudding kennen we allemaal als nagerecht. Serveer je het op deze manier met heel veel toppings erom heen dan kan iedereen zijn eigen schaaltje oppimpen en versieren. Je kunt zo ook per seizoen oneindig variëren. In de wintermaanden is het altijd lekker om iets warms te eten. Rond 15.00 als de kinderen trek krijgen is dit een ware gezonde traktatie. Dit recept is heel erg lekker als de rijst na het bereiden warm gegeten wordt. Heb je nog een beetje rijst over dan kun je het laten afkoelen en de dag erna koud serveren, lekker met een scheut gele vla erover.

  • Voorbereiding: 10 min
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 (biologische) citroen, schoongeboend

500 ml melk

100 g dessertrijst

45 g fijne kristalsuiker

100 g ricotta

1 rijpe avocado

1/2 limoen, uitgeperst

Topping feestje

50 g gedroogde abrikozen

25 g gedroogde frambozen

75 g chocolade rozijnen

150 g frambozen

125 g blauwe bessen

50 g gele rozijnen

1 limoen, in partjes

50 g (gesuikerde kaneel) amandelen

8 dadels, ontpit

Bereidingswijze

1Maak eerst de romige rijstpudding. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verwarm in een steelpan de melk met de dessertrijst. Voeg de suiker en citroenschil toe en breng de melk al roerend aan de kook. Kook de rijst in 12 minuten zonder deksel op laag vuur gaar. Roer regelmatig over de bodem van de pan.

2Roer de ricotta en 2 eetlepels citroensap door de warme rijst.

3Schep de romige citroenrijst in een grote schaal. Snijd de avocado in kleine blokjes, breng het op smaak met limoensap. Doe alle toppings in kleine glaasjes. Serveer de warme rijst met de toppings.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.