Roerei met cavelo nero
Roerei met cavelo nero

Roerei met gestoofde cavelo nero

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  , , , , , , ,     

november 24, 2018

Dit is een fijne manier om extra groente te eten op de dag. Deze gestoofde cavelo nero had ik over van het avondeten. De volgende dag voor de lunch heb ik het op mijn brood geschept en samen met een roerei gegeten. Het was heerlijk, de smaken waren lekker ingetrokken. Je zou de palmkool ook even kunnen verwarmen in een koekenpan zodat de kou eraf is. Er is ook niets mis mee om dit gerecht voor een brunch op zondag te serveren. Op een stukje geroosterd zuurdesembrood is het een klein hartig taartje waar je de dag heel goed mee kunt beginnen.

Ingrediƫnten

4 el olijfolie

1 tl knoflook, in dunne plakjes

300 g cavelo nero ofwel palmkool in stukjes van 3 cm. groot gesneden

2 tomaten, in blokjes

1 el roomboter

8 eieren

1/4 tl gemalen paprikapoeder

4 sneetjes zuurdesem brood, eventueel geroosterd

Bereidingswijze

1Verhit de olie in een koekenpan, fruit de plakjes knoflook aan. Voeg de cavelo nero, de tomatenblokjes plus 100 ml water toe. Stoof de kool in ca. 12 minuten beetgaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe of leg een deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper.

2Verhit de boter in een koekenpan, breek de eieren erboven. Schep met een houten lepel door elkaar tot een roerei. Bestrooi met paprikapoeder, zout en peper.

3Leg het zuurdesem brood op 4 borden, schep de gestoofde cavelo nero erop. Verdeel het roerei over de kool.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.