Dessert

Appeltaart uit Frankrijk

Dessert

Appeltaart uit Frankrijk

De lekkerste recepten ontstaan vaak bij toeval. Zo inspireerden de vers geplukte appels die ik van mijn Franse buurvrouw kreeg me deze heerlijke appeltaart te maken. Gelukkig heb ik in Frankrijk voor zulke momenten eigenlijk altijd een rol pâte feuilletée ‘pur beurre’ in de koelkast liggen. In de supermarkt heb je daar een enorme keuze uit gekoeld deeg, vaak wel van uiteenlopende kwaliteit. De ingrediëntendeclaratie is daarbij een wegwijzer. Ik koop altijd gekoeld deeg waarin echt alleen de ingrediënten verwerkt zijn die er ook in horen. Dus bloem, echte boter, zout, water en een beetje azijn! Ook gemalen bruine amandelen en biologische ruwe rietsuiker met bourbon vanille vind je daar gewoon in de supermarkt. Met die ingrediënten in huis staat zo’n appeltaart in no time in de oven! Maar ook hier zet je deze taart in 20 minuten in de oven. En daarna… lekker met z’n allen smullen!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 8 dikke partjes. Schep de partjes in een kom om met citroensap.
  2. Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Druk de rand goed aan.
  3. Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker en vanillepoeder toe. Klop dit met de handmixer tot een romige crème. Klop vervolgens de amandelen en de crème fraîche erdoor.
  4. Verdeel dit beslag in de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Duw de partjes appel er in een cirkel in.
  5. Schuif de taartvorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm, verwijder de vorm en serveer de taart op een mooie schaal.

Appeltaart uit Frankrijk

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer