Tussendoortje

Italiaanse amandelkoekjes maken

Tussendoortje

Italiaanse amandelkoekjes maken

De allerlekkerste Italiaanse amandelkoekjes maak je in een handomdraai. Deeg kneden, koekjes vormen, garneren, afbakken en klaar zijn deze verrukkelijke amandelkoekjes. Een super zelfgemaakt koekje voor als je onverwacht visite krijgt.

Voor ± 28 koekjes

Bereidingstijd: ± 20 minuten + afkoelen
Oventijd: ± 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng het amandelmeel met de suiker en de citroenrasp in een kom.
  2. Klop de eiwitten los en voeg, al kloppende met de mixer, beetje bij beetje de eiwitten toe aan het amandelmengsel totdat het deeg stevig is en nog een beetje plakkerig. Het kan zijn dat je nog een beetje eiwit over hebt.
  3. Vorm naar wens kleine ronde balletjes (ø ± 3 cm) en/of staafjes van het amandeldeeg en druk ze iets plat.
  4. Garneer de koekjes naar wens met amandelschaafsel en/of poedersuiker, pijnboompitten of maak met een vinger een klein kuiltje in de koekjes en lepel er een beetje jam naar keuze in.
  5. Bak de koekjes in ± 15 minuten lichtbruin en laat ze op de bakplaat afkoelen.

Italiaanse amandelkoekjes maken

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer