Vegan

Indische zoete aardappelspread met pinda’s

Vegan

Indische zoete aardappelspread met pinda’s

Vegan

Indische zoete aardappelspread met pinda’s

Wat ooit een hype was is nu ondertussen het nieuwe normaal geworden. We denken met steeds meer mensen plantforward. Wil jij je ook daarbij aansluiten? En vind je het lastig om minder vlees of dierlijke eiwitten te gaan eten? Doe het dan gefaseerd. Kijk naar je dagelijkse eetmoment en kies zelf wat je weglaat of vervangt voor plantaardige ingredienten. Op deze manier maak je het makkelijk om in één keer alle dierlijke eiwitten te vervangen. Aan het recept voor deze spread heb ik extra plantaardige eiwitten toegevoegd. Zodat je in je voeding niets hoeft te missen.

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Snijd de ui, knoflook, zoete aardappel en tomaat in grove stukken en verdeel over de bodem van een ovenschaal. Bestrooi met zout en rode pepervlokken. Plaats de schaal in het midden van de oven en rooster in 35 minuten gaar.
  3. Haal de schaal uit de oven en strooi de koriander en komijnpoeder eroverheen. Schenk de olie erover en laat de groente in de schaal afkoelen
  4. Schep in de keukenmachine en pureer met de pulseerknop tot een grove puree. Breng op smaak met citroensap en zout. Voeg op het laatste moment de gehakte pinda’s toe.
  5. Serveer met zuurdesembrood en bestrooi met extra nootjes.

Indische zoete aardappelspread met pinda’s

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer