Fingerfood

Haringhapje met pittige bietensalade

Fingerfood

Haringhapje met pittige bietensalade

Dit haringhapje met pittige bietensalade maakte ik omdat ik een leuk borrelhapje bij gin-tonic wilde serveren. Omdat haring prima combineert met jenever verwachtte ik ook dat haring en gin goed zouden samengaan. Het resultaat was werkelijk verrukkelijk. Een echte aanrader dit lekkere haringhapje bij een spannende gin-tonic!

Borrelhapje voor 4 personen
Bereidingstijd: ± 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Ontvel het bietje en snijd hem in piepkleine blokje. Snijd de haring in 12 stukjes.
  2. Pel en snipper de sjalot en schep het met 1 eetlepel van de wasabimayonaise door de biet. Verdeel de bietjes en de haring over de crackers.
  3. Schep er kleine toefjes wasabimayonaise op en garneer met plukjes tuinkers. Lekker bij een gin-tonic.

Variatietips
• Haring en gin-tonic combineren ook goed met komkommer, appel en radijs. Varieer naar hartenlust met deze ingrediënten en maak ook eens een salade van kleine blokjes biet en appel, biet en komkommer of biet en dun geschaafde plakjes radijs.

• Zelf wasabimayonaise maken? Dat is heel eenvoudig. Roer wasabipasta naar smaak door een lekkere (zelfgemaakte) mayonaise en klaar is je wasabimayonaise!

Haringhapje met pittige bietensalade

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer