Fromage frais met mango en beschuitcrumble

Fromage frais met mango en beschuitcrumble

Je kunt de fromage frais met het fruit goed de dag ervoor klaar maken. Door de banaan zal de vruchtenkwark iets kunnen verkleuren. Wil je dit voorkomen voeg dan een beetje citroensap toe. Of heel verrassend een beetje limoensap. Ook de nootjes kun je de dag ervoor roosteren dan staat het vast klaar voor het ontbijt. Bewaar de afgekoelde nootjes in een schoon leeg jampotje. Als je gaat ontbijten is dit verrassende ontbijtgerechtje zo in elkaar gedraaid.

Bereidingswijze

  1. Pureer de bananen en mango met de fromage frais tot een grove puree met de staafmixer. Schep dit in 4 bakjes, brokkel de beschuit erover, strooi de pistachenootjes en de cranberry’s erover.

Tegenwoordig staan de schappen vol met verschillende soorten beschuit. Dit is heel gemakkelijk om hiermee variatie aan te brengen in je voedingstoffen. En zo blijf je je kinderen verrassen met een gezond en stevig ontbijt. Als je samen met de staafmixer aan de slag gaat, kunnen ze dit ontbijt heel goed voorbereiden als ze uit school komen en ‘even snel’ iets willen koken.

Fromage frais met mango en beschuitcrumble

Ingrediënten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer