brownies
brownies

Brownies bakken met zwarte bonen?

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  , , , , , , , , , ,     ,

juli 20, 2019

Brownies bakken met zwarte bonen. Ja het kan! Je kunt je afvragen waarom je het doen? Met een plantaardig levensstijl is het belangrijk dat je de juiste voedingstoffen binnen krijgt. Het is belangrijk de dierlijke eiwitten te vervangen. Bijvoorbeeld door peulvruchten of erwten. In dit recept zie je dat het heel makkelijk kan zonder dat je er erg in hebt. Zo voeg je zwarte peulvruchten toe aan je favoriete brownies. De hele bonen hebben een lekkere bite. Je kunt ze ook pureren in de keukenmachine voor zachte smeuïge brownie. Het recept van Lina Wallentinson uit bakken met bonen inspireerde me en zal ik zeker vaker maken.

  • Voorbereiding: 20 min
  • Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten

50 gram roomboter

150 pure chocolade (cacao gehalte van 70%) + 50 gram om te garneren, gebroken

3 eieren, op kamertemperatuur

25 gram cacaopoeder

1/2 theelepel vanillepoeder

140 gram fijne rietsuiker

265 gram gekookte zwarte bonen, gespoeld

2 eetlepels geschaafde amandelen

Beboterde vierkante vorm 25 x 20 cm

Bereidingswijze

1Verwarm de oven op 175 graden. Smelt de boter in een steelpan, draai de warmtebron uit als de boter bijna gesmolten is, roer door.

2Smelt 150 gram chocolade au bain marie in een vuurvaste kom boven een pan met een bodem kokend water.

3Klop de eieren met het cacao-, vanillepoeder, suiker en een snufje zout in een kom met een garde tot een glad beslag. Voeg de bonen toe en schep erdoor.

4Spatel de chocolade door het beslag.

5Schep het beslag in de vorm. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak in ca. 30 minuten gaar.

6Smelt intussen de resterende chocolade au bain marie. Draai warmtebron uit en laat de chocolade in kom staan tot gebruik.

7Verhit een koekenpan, rooster de geschaafde amandelen goudbruin, schep regelmatig om.

8Haal de chocolade brownies uit de oven, drizzel de chocolade erover met een lepel, bestrooi met geroosterde amandelen.

9Snijd in stukken en serveer bij de thee of koffie of met een bol vanille ijs als dessert.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.