Bijgerecht

Aardappelgnocchi met tomatensaus

Bijgerecht

Aardappelgnocchi met tomatensaus

Een mooie luchtige aardappelgnocchi maak je door er een fijngemalen witcasino kruim aan toe te voegen in plaats van veel bloem. En maak met een aardappelpureeknijper een mooie fijne luchtige puree.

Bereidingswijze

  1. Breng de aardappels met ruim water en zout aan de kook. Draai het vuur laag en kook de aardappels in ca. 20 min. gaar. Giet het kookvocht af en stoom de aardappels op laag vuur in ca. 1 min. droog.
  2. Knijp de puree fijn met een pureeknijper of stamp het zo fijn mogelijk met een stamper. Schep 500 g puree in een kom. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de eidooier erdoor. Spatel bloem en het broodkruim erdoor. Kneed de puree losjes met je handen tot een mooi stevig deeg.
  3. Bestrooi een schone werkbank met een dun laagje bloem. Verdeel het deeg in 5 stukken en rol er 2 cm dikke lange slierten van. Snijd 2 cm grote stukjes van het deeg. Druk eventueel met een vork op de bovenkant van ieder stukje deeg of gebruik een gnocchiplankje om ribbels erin te krijgen. Schep met een platte spatel of deegkrabber de gnocchi’s op een bakplaat met bakpapier.
  4. Verhit 3 el olie in een hapjespan, fruit de knoflook en takjes marjoraan goudgeel aan. Voeg de tomatenblokjes toe. En laat de tomatensaus zachtjes inkoken tot een dikke tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook.
  5. Schep de gnocchi’s, in 2 of 3 badges in het kokende water en kook ze tot ze komen boven drijven. Schep ze op een bord om met een beetje olie. Schep ze voorzichtig om in de warme tomatensaus, voeg eventueel een beetje kookvocht toe.
  6. Schep ze in een grote schaal. Schenk er de resterende olie overheen. Voor een lekker pittige smaak rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.

Tip; rol de gnocchi op een met rijstebloem of pasta bloem bestoven werkbank voor een mooie droge nog met een extra bite.

Aardappelgnocchi met tomatensaus

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer