Blog

De kunst van simpel koken

Vanaf oktober is dit vertaalde kookboek in de Nederland boekwinkels te vinden. Zelf heb ik de Engelse versie al jaren op de plank staan, naast de vele andere boeken van restaurant Chez Panisse onder leiding van Alice Waters. In 2001 werd dit Californische restaurant uitgeroepen tot beste restaurant van Amerika; en ik was erbij! Anderhalf

Blog

De kunst van simpel koken

Vanaf oktober is dit vertaalde kookboek in de Nederland boekwinkels te vinden. Zelf heb ik de Engelse versie al jaren op de plank staan, naast de vele andere boeken van restaurant Chez Panisse onder leiding van Alice Waters. In 2001 werd dit Californische restaurant uitgeroepen tot beste restaurant van Amerika; en ik was erbij! Anderhalf

De kunst van simpel koken

Vanaf oktober is dit vertaalde kookboek in de Nederland boekwinkels te vinden. Zelf heb ik de Engelse versie al jaren op de plank staan, naast de vele andere boeken van restaurant Chez Panisse onder leiding van Alice Waters. In 2001 werd dit Californische restaurant uitgeroepen tot beste restaurant van Amerika; en ik was erbij! Anderhalf jaar heb ik daar in de keuken mogen koken, proeven en leren. Nog steeds gebruik ik dagelijks deze manier van denken en koken en pas het toe in mijn recept- en productontwikkelingen. Alice staat zelf niet in de keuken, wel loopt ze iedere dag even langs om feedback te geven op de kwaliteit van de bonen, de gaarheid van het rundvlees of haar adoratie uitspreken over de baby slablaadjes van DeeAnn.
Simpel eten is waar het omdraait en dat kan als de kwaliteit en de smaak van de ingrediënten uitmuntend is.

Alice haar werkwijze:

  • Ga altijd op zoek naar de beste kakelverse ingrediënten.
  • Koop het liefst zo lokaal mogelijk, biologische seizoenproducten.
  • Weet waar je producten vandaan komen.
  • Laat je inspireren door het aanbod op de markt.

Voor mij is dit allemaal heel simpel en every day life. Ik kan iedereen aanraden om dit toe te passen op je dagelijkse boodschappen uit de (boerderij)winkel, van de markt of de super. Tegenwoordig vinden we een overkill aan kant en klare producten in het supermarktschap (waar ik heel graag mijn ‘Chez visie’ op loslaat om dat beter te krijgen; kwaliteitseten en gemak op het supermarktschap). In de kunst van simpel koken, laat dit kookboek je zien hoe snel en makkelijk iedere dag van de week een heerlijke maaltijd op tafel kan neer zetten. Naast goed inkopen en lekker koken is het ook belangrijk om de maaltijd gewoon met elkaar aan tafel te nuttigen. Ga in gesprek over wat er op tafel staat, wat er gekookt is en op welke manier. Wat is de kwaliteit en de smaak van de gerechten, hoe kan het de volgende keer nog beter worden en leer van elkaar. Dat maakt de kunst van simpel eten bijzonder.

Kortom; in ‘De kunst van simpel koken’ neemt Alice je bij de hand en leert je alles over haar manier van koken. In dit boek staan meer dan 250 eenvoudige recepten, subtiel en rustiek. Van de lekkerste salades tot taarten en ovengerechten. Kook volgens haar simpele maar belangrijke basisrichtlijnen en er staat een heerlijk gerecht op tafel.

De kunst van simpel koken

Auteur: Alice Waters
Uitgeverij: Nijgh en Van Ditmar
ISBN13: 9789038805597
Prijs: € 39.90

Note; Alice Waters heeft al vele internationale prijzen gewonnen. Op 16 november a.s. neemt ze de Johannes van Dam prijs bij van de Universiteit van Amsterdam in ontvangst.
Een onderscheiding voor het verspreiden van kennis over de internationale gastronomie.

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *