Lekker winters

  Posted on 2nd december 2016 Door Clara ten Houte de Lange

zaterdag

Mosselen met amandel-peterseliesaus

Verse mosselen, dat is zaterdagavond eten bij uitstek! Supersnel en makkelijk te bereiden en… daarna gezellig met z’n allen rond de tafel mosselen uit de pan eten.

Klik hier voor het recept

zondag

Tagine van kip en linzen

Deze tagine met gedroogde Puy-linzen en kipdijfilet laat je op een laag pitje langzaam gaar worden. Echt iets voor op een koude zondag!

Klik hier voor het recept

maandag

Pittige boerenkoolsoep met havermoutkruimels

Sinterklaasavond! Dan eet je traditioneel boerenkoolstamppot of erwtensoep. Dit jaar combineer ik deze twee gerechten in een heerlijke boerenkoolsoep.

Klik hier voor het recept

dinsdag

Spaanse tortilla met zoete aardappel

Deze tortilla is zo lekker, die mag op herhaling!

Klik hier voor het recept

woensdag

Gevulde courgette met paddenstoelen

En ook deze vegetarische gevulde courgette staat bij ons regelmatig op het menu. Je vult de uitgeholde courgettes in plaats van met het geijkte gehakt met een heerlijk mengsel van gebakken paddenstoelen.

Klik hier voor het recept

donderdag

pizzoccheri – winterse boekweitpasta met groene kool en zoete aardappel

Het Noord-Italiaanse Valtellina is beroemd om de pizzoccheri die ze er maken. Pizzoccheri is de naam van zowel een heerlijk winters pastagerecht als de van de speciale boekweitpasta, die ze in dit gerecht verwerken.

Klik hier voor het recept

vrijdag

kabeljauw met quinoa uit de oven

Een feestelijk zwart-wit gerecht om de week te besluiten. Je kunt de zwarte quinoa natuurlijk vervangen door rode quinoa.

Klik hier voor het recept