Posted on 6th februari 2017 Door Annelene van Eijndhoven

zaterdag

Avocado krullen

Avocado krullen maak je eenvoudig met en kaasschaaf. Je schilt de avocado helemaal of voor de helft. De pit blijft zitten en je schaaft er eenvoudig en snel krullen vanaf. Handig voor in een wrap of voor over een salade.

zondag

Het Wildplukkookboek

Heel trendy: het in het wild oogsten van eetbare bloemen, bladeren, naalden, stengels, wortels en sap van planten. Honderden planten. Professionele wildplukker Edwin Florès schreef er een boek over (Het grote wildplukboek).

Klik hier voor meer

maandag

Witlofsalade 

Een salade die in een handomdraai op tafel kan staan. Vooral lekker met verse walnoten. Lekker als lunch, maar ook bij een maaltijd met kip en gebakken aardappeltjes.

Klik hier voor het recept

dinsdag

Lamscurry van Marieke

Na een paar dagen griep belde buurmeisje Marieke of ze ook voor ons lamscurry mocht maken. Een heerlijk cadeau.

Klik hier voor het recept

woensdag

Zuurkoolschotel met eendenbout

Is zuurkoolschotel echt Nederlands? Met worst misschien, of gehakt, maar daar weten ze in Duitsland en Polen ook wel raad mee. In de Elzas eten ze zuurkool graag met vis. Vandaag kies ik voor eendenbout.

Klik hier voor het recept

vrijdag

De Natuur als supermarkt

Wildplukken – het oogsten van je maal uit de natuur – begint een rage te worden. Het klinkt romantisch. Maar naar de armoe van vroeger willen we natuurlijk niet terug en voor onze gezondheid hebben we de apotheek en drogisterij. Dus waarom die zucht om in het groen te scharrelen? Laten we het erop houden dat wildplukken gezellig is.

Klik hier voor meer