De Veldkeuken op Landgoed Amelisweerd

  Posted on   by   Geen reacties

Op Landgoed Amelisweerd valt van alles te beleven. Je kunt er heerlijk wandelen, een kijkje nemen in de eeuwenoude moestuin en het winkeltje Amelis’hof en zelfs naar het Museum Oud Amelisweerd in het landhuis zelf. Ben je moe gewandeld en uitgekeken, dan is er in het koetshuis De Veldkeuken waar je in de herfst en winter van 10-18 uur terecht kunt voor een kop koffie met iets lekkers, homemade soep of hartige taart bij de lunch en lekkere hapjes voor bij de borrel. Vanaf april kun je er ook weer ’s avonds eten. René van der Veer en Juliette Borggreve – die ooit begonnen met een mobiele keuken in een fietskar – koken daar inmiddels met een heel team. En… 100% biologisch! Met groente van de tuinderij van het landgoed. Ook hun andere leveranciers kiezen zij met zorg uit. De sfeer is er heerlijk ongedwongen. Maar dat is niet alles: als je De Veldkeuken binnenloopt kom je eerst langs een enorme toonbank met heerlijk stoere broden, koeken, taarten en quiches – ook allemaal 100% biologisch –  die daar ter plekke puur ambachtelijk gebakken worden. Door de glazen pui zie je de bakkers en koks aan het bakken en koken. Je kunt deze heerlijkheden daar ook gewoon voor thuis kopen. Kijk voor openingstijden, reserveren en eventueel bestellen op www.veldkeuken.nl


Author: Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Clara ten Houte de Lange - een gezonde lekkerbek
Ik draai al jaren mee in het culinaire wereldje en als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek… Lekker koken is voor mij een tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Dat was, is en blijft mijn drijfveer. Ook nu ik al weer jaren vanuit Assisti Culinair & Communicatie werk en de culinaire invulling voor tijdschriften, websites en andere media verzorg. Ik schrijf recepten, culinaire artikelen en columns en adviseer bedrijven in de foodsector. Het blijft voor mij een sport gezond eten te verpakken in lekkere recepten. Ook in alle kookboeken die ik inmiddels – vaak samen met anderen – heb geschreven. Recepten zijn het middel bij uitstek om ideeën en gerechten die je met overtuiging hebt bedacht, te delen. Dan weet je dat ook anderen ze met liefde klaarmaken en er samen van genieten.