De variatie mogelijkheden van pasta salades

  Posted on   by   Geen reacties

Deze aantrekkelijke pagina in het blad Amerikaanse kookmagazine Bon Appétit, hang ik onmiddellijk aan de achterkant van mijn keukenkastje. Het laat de mogelijkheden en variaties zien voor het samenstellen van een ‘pasta’ salade. Genoeg suggesties om je eigen fantasie er op los te laten.

Nog even een extra lekkere dressing die ik gisteren maakte en het fantastisch doet bij een van deze salades. Meng in een keukenmachine of blender 4 eetlepels Tahini, 4 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels appel azijn, 4 eetlepels olijfolie, 1 dungesneden knoflookteen, ½ theelepel honing of gembersiroop en 4 eetlepels platte peterselie tot een dressing. Breng op smaak met gemalen peper.

Categories: Blog

Author: Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk (1950), tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld, ontwikkelde zij o.a. Het Blue Band Basis kookboek voor Unilever en produceerde zij een serie Chinese Chef Kookboeken voor Albert Heijn. In haar dagelijks leven verdeelt zij nu haar tijd tussen het bedenken en realiseren van verschillende culinaire projecten en het creëren van de jaarlijkse PINC Conferentie over de kracht van inspiratie, creativiteit en innovatie, zowel in Nederland als in Amerika.
Wat veel mensen met de Franse keuken hebben, heeft zij met de Amerikaanse keuken. In het eerste boek dat zij schreef, De Verenigde Smaken van Amerika (2001), laat ze de lezer meegenieten van veertien culinaire reizen door de verschillende Staten van Amerika.
Ze is op alle culinaire vlakken thuis: van het editen van kookboeken, het opzetten van een culinaire biologische markt, het organiseren van een food gerelateerd congres, het geven van culinaire adviezen tot het ontwikkelen van culinaire concepten. Voor haar zijn smaak, kwaliteit en het sociale aspect van de maaltijd interessanter dan luxe ingrediënten en extreme bereidingswijzen.
In 2010 gaf zij samen met Clara ten Houte de Lange in eigen beheer Het Keukenboekje uit, een handig en leuk boekje over bewust bezig zijn in de keuken. Deze succesvolle samenwerking werd doorgezet en in 2013 volgde het kookboek Lekker Lang Jong, dat verscheen naar aanleiding van het boek De Voedselzandloper van Kris Verburgh.
Vanwege het grote succes van Lekker Lang Jong, kwam daar in 2014 een vervolg op: Havermout! Quinoa! En meer…
Momenteel is Nelleke opnieuw samen met Clara bezig met het opzetten van een bijzonder kookboek, dat in het najaar van 2016 verschijnt.