De variatie mogelijkheden van pasta salades

  Posted on   by   Geen reacties

Deze aantrekkelijke pagina in het blad Amerikaanse kookmagazine Bon Appétit, hang ik onmiddellijk aan de achterkant van mijn keukenkastje. Het laat de mogelijkheden en variaties zien voor het samenstellen van een ‘pasta’ salade. Genoeg suggesties om je eigen fantasie er op los te laten.

Nog even een extra lekkere dressing die ik gisteren maakte en het fantastisch doet bij een van deze salades. Meng in een keukenmachine of blender 4 eetlepels Tahini, 4 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels appel azijn, 4 eetlepels olijfolie, 1 dungesneden knoflookteen, ½ theelepel honing of gembersiroop en 4 eetlepels platte peterselie tot een dressing. Breng op smaak met gemalen peper.

Categories: Blog

Author: Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk (1950), tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld, ontwikkelde zij o.a. Het Blue Band Basis kookboek voor Unilever en produceerde zij een serie Chinese Chef Kookboeken voor Albert Heijn. In haar dagelijks leven verdeelt zij haar tijd tussen het bedenken en realiseren van verschillende culinaire projecten en het creëren van de jaarlijkse PINC Conferentie over de kracht van inspiratie, creativiteit en innovatie. Wat veel mensen met de Franse keuken hebben, heeft zij met de Amerikaanse keuken. Haar meest recente kookboeken, in samenwerking met Clara ten Houte de Lange, gaan over gezond eten in de breedste zin van het woord. Ze is op alle culinaire vlakken thuis: van het editen van kookboeken, het opzetten van een culinaire biologische markt, het organiseren van een food gerelateerd congres tot het ontwikkelen van culinaire concepten voor events.