The Green Kitchen at Home Kookboek van het jaar

  Posted on   by   Geen reacties

 

Kookboek van het Jaar 2017

Het kookboek The Green Kitchen at Home van het Zweeds-Deense echtpaar David Frenkiel en Luise Vindahl is afgelopen vrijdag (10-11-2017) door de vakjury verkozen tot Kookboek van het Jaar 2017. Dit is het vierde kookboek van David en Luise, die met hun blog greenkitchenstories.com vol inspirerende gezonde vegetarische recepten wereldwijd gevolgd worden. Met The Green Kitchen at Home laten David en Luise zien dat vegetarisch eten niet ingewikkeld hoeft te zijn en zeker niet eng. Het zijn vooral ook gerechten die zij hun kinderen voorzetten. Het is daarmee een leuk boek voor beginners en parttime vegetariërs, maar ook doorgewinterde vegetariërs kunnen er inspiratie uit opdoen. De titel is Engels, maar de recepten zijn in deze Nederlandse versie gewoon in het Nederlands. De gerechten zien er heerlijk uit, de recepten zijn helder en goed te doen, maar ik vind dat er zeker voor door de week erg veel ingrediënten in de gerechten verwerkt worden. € 24,99 ISBN 9789023015437

Wel jammer dat er bij deze jaarlijkse kookboekverkiezingen zo vaak buitenlandse kookboeken winnen. Ook een op en top Nederlands kookboek als Leafs van Carola de Kanter is een echte aanrader om vegetarische inspiratie uit op te doen.

Categories: Blog, Boekrecensies

Author: Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Clara ten Houte de Lange - een gezonde lekkerbek
Ik draai al jaren mee in het culinaire wereldje en als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek… Lekker koken is voor mij een tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Dat was, is en blijft mijn drijfveer. Ook nu ik al weer jaren vanuit Assisti Culinair & Communicatie werk en de culinaire invulling voor tijdschriften, websites en andere media verzorg. Ik schrijf recepten, culinaire artikelen en columns en adviseer bedrijven in de foodsector. Het blijft voor mij een sport gezond eten te verpakken in lekkere recepten. Ook in alle kookboeken die ik inmiddels – vaak samen met anderen – heb geschreven. Recepten zijn het middel bij uitstek om ideeën en gerechten die je met overtuiging hebt bedacht, te delen. Dan weet je dat ook anderen ze met liefde klaarmaken en er samen van genieten.