Taugé kweken van mungbonen

  Posted on   by   Geen reacties

Zelf taugé kweken

Zelf taugé kweken is heel leuk om te doen. Van een paar mungbonen maak je een potje vol met verse taugé. Het is echt een werk je van niets en smaakt zoveel lekkerder. Al is het alleen maar omdat het uit je eigen keuken komt.  Spoel de mungbonen met koud water. Giet het vocht op een zeef af. Doe ze in een potje en dek het af met een stukje doek en een elastiekje. Herhaal dit 3 x per dag en doe die circa 5 dagen. Bewaar de pot op een donkere plek (bij mij staan ze bij de borden in la, kom ik het iedere maaltijd tegen). Je ziet vanzelf wanneer de taugé klaar is. En proef gewoon iedere dag, taugé kun je rauw eten. Voor je het weet heb je een potje vol. Genoeg om als bijgerecht te serveren. Even een fijngesnipperde ui aan fruiten, taugé toevoegen en op smaak brengen met zout, beetje gembersiroop en zoete ketjap. De mungbonen koop je bij de natuurwinkel. Maak ook eens heerlijke pad thai noedels met verse taugé, klik hier voor het recept.


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten – Jaren lang roer ik dagelijks in professioneel in potten en pannen. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met mijn culinaire kennis, -trends en -inzicht, inspireer ik je.
Laat me weten als ik je kan helpen. Wil je meer weten wie ik ben en wat ik doe, kijk dan ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl