Blog

Taugé kweken van mungbonen

Zelf taugé kweken is heel leuk om te doen. Van een paar mungbonen maak je een potje vol met verse taugé. Het is echt een werk je van niets en smaakt zoveel lekkerder. Al is het alleen maar omdat het uit je eigen keuken komt.  Spoel de mungbonen met koud water. Giet het vocht op

Blog

Taugé kweken van mungbonen

Zelf taugé kweken is heel leuk om te doen. Van een paar mungbonen maak je een potje vol met verse taugé. Het is echt een werk je van niets en smaakt zoveel lekkerder. Al is het alleen maar omdat het uit je eigen keuken komt.  Spoel de mungbonen met koud water. Giet het vocht op

Taugé kweken van mungbonen

Zelf taugé kweken is heel leuk om te doen. Van een paar mungbonen maak je een potje vol met verse taugé. Het is echt een werk je van niets en smaakt zoveel lekkerder. Al is het alleen maar omdat het uit je eigen keuken komt.  Spoel de mungbonen met koud water. Giet het vocht op een zeef af. Doe ze in een potje en dek het af met een stukje doek en een elastiekje. Herhaal dit 3 x per dag en doe die circa 5 dagen. Bewaar de pot op een donkere plek (bij mij staan ze bij de borden in la, kom ik het iedere maaltijd tegen). Je ziet vanzelf wanneer de taugé klaar is. En proef gewoon iedere dag, taugé kun je rauw eten. Voor je het weet heb je een potje vol. Genoeg om als bijgerecht te serveren. Even een fijngesnipperde ui aan fruiten, taugé toevoegen en op smaak brengen met zout, beetje gembersiroop en zoete ketjap. De mungbonen koop je bij de natuurwinkel. Maak ook eens heerlijke pad thai noedels met verse taugé, klik hier voor het recept.

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *