Stoofvlees heerlijk comfi food

  Posted on   by   Geen reacties

Het succes van een goede stoofschotel valt en staat bij de kwaliteit en de keuze van het vlees. Belangrijk te weten is dat je voor een smaakvolle stoofschotel met mals draadjes vlees, doorregen riblappen of een mooie sukade gebruikt. De dikke zeen in het midden van de sukade is de enige zeen in rundvlees die na het stoven helemaal zacht en gaar is. Sukade heeft een fijne structuur en veel smaak. Je kunt sukade in een heel stuk stoven of in lapjes. De stooftijd is langer als bij riblappen of magere riblappen. Voeg na het aanbakken van het vlees, in echte boter, een fijn gesneden bouquet garni (ui, wortel, prei, bleekselderij en tijm) toe. En om het vlees malser te krijgen, voeg je een zuur toe. Hier mee haal je de smaak in de stoofschotel omhoog. Stoof het vlees met bijvoorbeeld (bock)bier, witte of rode wijn, citroen of azijn. De ultieme stoofschotel bevat vlees dat van malsheid uit elkaar valt. De saus heeft een mooie volle en rijke smaak. Je kunt proeven dat het stoofpotje lang op heeft gestaan, in alle rust. Het hele huis ruikt erna. En natuurlijk ziet het vlees er mooi ui en zit er weinig vet in de stoofpot. Neem er de tijd voor, even focus bij het starten van de stoofschotel en daarna heb je alle tijd om andere dingen te doen als het vlees zachtjes op een laag pitje staat te pruttelen. Dit kan ook heel goed in de oven op een lage temperatuur van 130 graden.


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten – Jaren lang roer ik dagelijks in professioneel in potten en pannen. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met mijn culinaire kennis, -trends en -inzicht, inspireer ik je.
Laat me weten als ik je kan helpen. Wil je meer weten wie ik ben en wat ik doe, kijk dan ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl