SOUQ het gouden kookboek van 2017!

  Posted on   by   Geen reacties

SOUQ het gouden kookboek 2017

Het kookboek SOUQ van Nadia Zerouali en Merijn Tol is donderdagavond uitgeroepen tot de winnaar van het GOUDEN KOOKBOEK 2017! Niet zomaar is SOUQ het gouden kookboek van 2017 geworden.

Het juryrapport over SOUQ:
‘Op een geweldige manier laten de auteurs ons kennismaken met de keuken van het Midden-Oosten. Het brengt verschillende culturen samen. De recepten, de fotografie en het verhaal achter de eetcultuur wordt overtuigend in beeld gebracht en voor iedereen toegankelijk gemaakt. […] ‘Een boek dat meer is dan een verzameling recepten. Een boek dat je blik verruimt, niet alleen door de verrassende gerechtjes, de ingrediënten of de persoonlijk opgetekende achtergronden maar dat vooral het beláng van samen eten, van delen, van begrip voor elkaar laat inzien. Eenheid door diversiteit. Samen koken, samen eten, tafels vol met mezze.’

En dat kunnen wij van Uit de keuken van 8 alleen maar onderschrijven. SOUQ is een verrukkelijk kook-, lees en kijkboek, vol inspirerende recepten en het mag eigenlijk in geen enkele keuken ontbreken. Met dit boek op je aanrecht krijg je gewoon zin om samen met vrienden en familie een gezellige eetfeestje te organiseren. Dus op een holletje naar de boekhandel en kopen! Of zet op je verlanglijstje voor Sinterklaas of de Kerstman!


Author: Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken

Marijke Sterk, inmiddels al zo'n 27 jaar werkzaam als culinair publicist en 20 jaar eigenaar van Marijke's Media Keuken www.mmk.nl een culinair productiebureau waardoor ik mijn liefde voor koken en lekker eten kan delen met anderen. Ik sta graag in de keuken en ben altijd op zoek naar mooie ingrediënten, nieuwe en oude kooktechnieken en originele kookboeken, ik kook bij voorkeur met seizoenproducten en de Aziatische, Arabische en Italiaanse keukens spreken mij zeer aan. Ook bak ik al zo'n 15 jaar mijn eigen desembrood en sinds een paar jaar deel ik deze kennis met anderen op mijn blog Desem en meer… www.marijkesbroodblog.blogspot.nl

In 2005 verhuisden wij van de Randstad naar een mooi plekje op het Drentse platteland. Daar ging een van mijn grootste wensen in vervulling; een moestuin. Zo leuk om telkens weer met die verse producten uit je eigen (moes)tuin iets lekkers bereiden. Zoals in de tuin paddenstoelen, brandnetels, daslook of zevenblad plukken en er een lekkere herderssoep van maken. Of vlierbloesem plukken en walnoten rapen om likeurtjes van te stoken. De ruimte op ons erf geeft mij de mogelijkheid om leuke evenementen te organiseren. Met vrienden, familie en buren aan lange tafels genieten van varkentjes aan het spit, winterse kampvuurfeesten, zuurkool maken, wild dat de jager langs brengt verwerken, vlees, vis en groenten roken in de rookkast, fruit uit de boomgaard verwerken, dat en nog veel meer wil ik graag op deze site met jullie delen.