Spaanse Sobrasada Iberica

  Posted on   by   Geen reacties

Vorige maand, eind september was ik in Malaga voor een culinaire goodfoodtrip. Daar hebben wij boven op de berg in het kleine plaatsje Cadiar van de lokale hammenmaker Sobrasada geproefd. Sobrasada is een verrassende Spaanse smeerbare worst. Deze zachte gemalen worst is gemaakt van Iberisch varkensvet met paprikapoeder en andere specerijen. Bij het maken van de worst worden twee  soorten paprikapoeder toegevoegd. De zoete en de pikante variant. Hierdoor krijgt de worst een heerlijke smaak en mooie rode kleur. Het vlees wordt in varkensdarmen geperst om te drogen. De kleine dikke bolle worsten, worden in dunne plakjes gesneden en op een stukje brood geserveerd. Je kunt het in Amsterdam bij delicatesse winkels zoals Caulils en Hollandaluz op de Haarlemmerstraat in Amsterdam kopen. Heerlijk bij een tapasplankje om op warm geroosterd brood te smeren. Bij gebakken eieren of maak er een tosti mee.


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten – Jaren lang roer ik dagelijks in professioneel in potten en pannen. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met mijn culinaire kennis, -trends en -inzicht, inspireer ik je.
Laat me weten als ik je kan helpen. Wil je meer weten wie ik ben en wat ik doe, kijk dan ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl