Spaanse Sobrasada Iberica

  Posted on   by   Geen reacties

Vorige maand, eind september was ik in Malaga voor een culinaire goodfoodtrip. Daar hebben wij boven op de berg in het kleine plaatsje Cadiar van de lokale hammenmaker Sobrasada geproefd. Sobrasada is een verrassende Spaanse smeerbare worst. Deze zachte gemalen worst is gemaakt van Iberisch varkensvet met paprikapoeder en andere specerijen. Bij het maken van de worst worden twee  soorten paprikapoeder toegevoegd. De zoete en de pikante variant. Hierdoor krijgt de worst een heerlijke smaak en mooie rode kleur. Het vlees wordt in varkensdarmen geperst om te drogen. De kleine dikke bolle worsten, worden in dunne plakjes gesneden en op een stukje brood geserveerd. Je kunt het in Amsterdam bij delicatesse winkels zoals Caulils en Hollandaluz op de Haarlemmerstraat in Amsterdam kopen. Heerlijk bij een tapasplankje om op warm geroosterd brood te smeren. Bij gebakken eieren of maak er een tosti mee.


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten. Met mijn culinaire kennis en creativiteit ontwikkel ik al jaren recepten. Deze recepten vindt je o.a. terug in (mijn) kookboeken, supermarkt magazine Hallo Jumbo en diverse producten. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met de laatste trends en inzichten inspireer ik je graag. Benieuwd geworden? Kijk ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *