Vorige maand, eind september was ik in Malaga voor een culinaire goodfoodtrip. Daar hebben wij boven op de berg in het kleine plaatsje Cadiar van de lokale hammenmaker Sobrasada geproefd. Sobrasada is een verrassende Spaanse smeerbare worst. Deze zachte gemalen worst is gemaakt van Iberisch varkensvet met paprikapoeder en andere specerijen. Bij het maken van de worst worden twee soorten paprikapoeder toegevoegd. De zoete en de pikante variant. Hierdoor krijgt de worst een heerlijke smaak en mooie rode kleur. Het vlees wordt in varkensdarmen geperst om te drogen. De kleine dikke bolle worsten, worden in dunne plakjes gesneden en op een stukje brood geserveerd. Je kunt het in Amsterdam bij delicatesse winkels zoals Caulils en Hollandaluz op de Haarlemmerstraat in Amsterdam kopen. Heerlijk bij een tapasplankje om op warm geroosterd brood te smeren. Bij gebakken eieren of maak er een tosti mee.
Blog - 12 april 2020
Keuzestress in Sevilla; overal kun je lekker eten
Een culinaire trip in Sevilla zorgt voor keuzestress, overal kun je lekker eten. Sweet memories kan ik nu wel zeggen. Op het randje van de lockdown was ik in Sevilla. We hebben daar geluncht met vrienden, die zitten nu al weken met kleine kinderen in huis opgesloten. Toen wij er waren viel het ons op
Lees meer