Kleurige siliconen ‘groenten’deksels sluiten luchtdicht af

  Posted on   by   Geen reacties

 

Ik kan geen keukenwinkel voorbij lopen zonder naar binnen te gaan en even lekker te neuzen. In een Franse kookwinkel zag ik deze kleurige ‘deksels’ van siliconen, die elke pot, schaal of pan met gladde rand luchtdicht afsluiten. Ik heb het zelf geprobeerd en het werkt echt! Je kunt ze ook in de magnetron en oven gebruiken. Ze zijn hittebestendig tot 220 °C. De deksels zijn een handige vervanger voor plasticfolie en aluminiumfolie, je kunt ze keer op keer opnieuw gebruiken. De deksels zijn er in diverse kleurige groentevormen en in verschillende maten. Merk Charles Viancin.

Categories: Keukengerei

Author: Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Clara ten Houte de Lange - een gezonde lekkerbek
Ik draai al jaren mee in het culinaire wereldje en als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek… Lekker koken is voor mij een tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Dat was, is en blijft mijn drijfveer. Ook nu ik al weer jaren vanuit Assisti Culinair & Communicatie werk en de culinaire invulling voor tijdschriften, websites en andere media verzorg. Ik schrijf recepten, culinaire artikelen en columns en adviseer bedrijven in de foodsector. Het blijft voor mij een sport gezond eten te verpakken in lekkere recepten. Ook in alle kookboeken die ik inmiddels – vaak samen met anderen – heb geschreven. Recepten zijn het middel bij uitstek om ideeën en gerechten die je met overtuiging hebt bedacht, te delen. Dan weet je dat ook anderen ze met liefde klaarmaken en er samen van genieten.