Rucola pesto

  Posted on   by   Geen reacties

rucola pesto voor pasta saus

Rucola pesto is een variant op de klassieke basilicumpesto. Je kunt ook een mix van beide maken. Home made; het is zo gemaakt en heerlijk. Je weet wat er in gaat en daardoor smaakt het zoooo lekker en puur. Met een keukenmachine is deze pesto zo gemaakt. Heb je de tijd en wil je het nog lekkerder maken stamp de saus dan in vijzel fijn. Bewaar de pesto onder een laagje olijfolie in de koelkast. En laat de pesto even op temperatuur komen voor je het gebruikt. Ook op een crostini is deze pesto heerlijk.

Recept; doe 75 gram rucola met 1 teentje knoflook in de keukenmachine. Druk een paar keer op de pulse knop. Voeg 25 gram geraspte Parmezaanse kaas en 25 gram (in een droge pan) geroosterde pijnboompitjes toe. Schenk er 100 ml olijfolie bij. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten – Jaren lang roer ik dagelijks in professioneel in potten en pannen. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met mijn culinaire kennis, -trends en -inzicht, inspireer ik je.
Laat me weten als ik je kan helpen. Wil je meer weten wie ik ben en wat ik doe, kijk dan ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl