Stadsboerderij de Vergulden Eenhoorn

  Posted on   by   Geen reacties

Restaurant de Vergulde Eenhoorn

Een goed bewaard geheim in Amsterdam lijkt het wel. Op een plek die je niet verwacht, midden in een woonwijk zit deze heerlijke stadsboerderij met eerlijk en puur eten. Op vrijdagavond eind februari zat het ram vol met leuke mensen. Kennelijk gonst het door de stad dat het hier goed is. De huisstijl sprak mij direct aan; het doet me denken aan Restaurant Chez Panisse in Berkeley Californië.

Op de menukaart staan heerlijke gerechten, het was moeilijk kiezen. Dat belooft wat als er meerdere dingen opstaan die je aanspreken of waar je nieuwsgierig naar bent. Wat hebben we gegeten; de pompoengeitenkaaskroketjes met jamon Iberico en mieriksworteldip € 9.50, hertensukade met cranberry compote en pistoe van boerenkool € 10.50 en mosselen met chorizo en saffraan beurre blanc € 9.50 waren heerlijk als voor- tussengerecht om te delen. De skreifilet met zeekraal, linzen, gember beurre blanc en pancetta € 19.50 was perfect bereid. En de kazen van Keff (Amsterdamse kaaswinkel) waren heerlijk om de maaltijd mee af te sluiten.

Waar ik nog voor terugkom zijn de heerlijke planken. Grote stoere planken met Cote de boeuf, zeebaars of pompoen te bestellen voor 2 personen. Ze zien er indrukwekkend en veelbelovend uit. Je krijgt er een groot koksmes bijgeleverd. O ja …… de bediening in dit Amsterdamse restaurant was ook heel vriendelijk en correct; fijn. Kortom wanneer gaan we weer? En met wie?

Stadsboerderij De Vergulden Eenhoorn
café . restaurant . hotel

adres: Ringdijk 58, 1097AH, Amsterdam
telefoon: 020 – 2149333
Website: www.verguldeneenhoorn.nl

Geopend iedere dag vanaf 10:00 uur  voor een heerlijke brunch, lunch of diner tot laat in de avond als gezellig café!


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten. Met mijn culinaire kennis en creativiteit ontwikkel ik al jaren recepten. Deze recepten vindt je o.a. terug in (mijn) kookboeken, supermarkt magazine Hallo Jumbo en diverse producten. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met de laatste trends en inzichten inspireer ik je graag. Benieuwd geworden? Kijk ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *