Pompoensalade met avocado en pompoenpitten
Een kleurige salade. Met kip en linzen hebt u een hoofdgerecht.
Lees meerTagliatelle alla Bolognese
Volgens Italianen serveer je Bolognesesaus bij tagliatelle, niet spaghetti. Daar wordt deze pasta als voorgerecht gegeten. Met een salade of andere groente erbij kunnen wij Nederlanders het als hoofdgerecht eten.
Lees meerBlote billetjes in ander gras, met slavinken
In het oorspronkelijke recept gaat het om stamppot van witte bonen en snijbonen. We gebruiken nu reuzenbonen en andijvie.
Lees meerGarnalencurry met venkel
Een curry kun je zo pittig maken als je wil. Er zijn rode, groene en gele pasta’s te koop of je kunt het zelf maken volgens recept op de site.
Lees meerPreiquiche met blauwe kaas
Voor deze quiche wordt het deeg zelf gemaakt, maar u kunt ook kant en klaar bladerdeeg gebruiken.
Lees meerRode bieten flensjes
Flensjes om iemand mee te verrassen en verwennen. Heel leuk om met de kinderen te maken en ….. zo krijgen ze ook nog meer groente binnen!
Lees meerItaliaanse bruine bonensoep met rozemarijn
Soep maken is altijd een heerlijke bezigheid. En omdat je gelijk iets meer maakt heb je ook nog ergens in de week erna een makkelijke dag zonder koken.
Lees meerGeroosterde wortels met kruidige pompoenpittenolie
Super snel en makkelijk geroosterde groente uit de oven. Schil de wortels schuif ze in de oven en maak de drizzle. Ook heerlijk als snack bij een zaterdagmiddag borrel.
Lees meerZuurkool met cranberry’s en appel
Zuurkool is echt een van mijn favoriete wintergerechten. Ik wissel dan ook steeds met wat ik er aan toevoeg. Door er een handje cranberry’s aan toe te voegen krijg je een roze zuurkool. Afhankelijk of de kinderen mee eten voeg ik er bier of sinaasappelsap aan toe om te stoven. Tip; Koop je zuurkool op de markt. Zo uit het vat smaakt de zuurkool zoveel lekkerder!
Lees meerGebraden saucijs met sjalot
Echte lekkere saucijzen van de slager daar is niets mis mee. Heerlijk voor een doordeweekse dag. Lekker klassiek met bloemkool en gekookte aardappels. En met een twist; geroosterde bloemkool met geroosterde Roseval aardappels.
Lees meerFrisse pastinaaksalade met amandelen
Wij kregen op facebook de vraag of wij – uit de keuken van 8 – gerechten met pastinaak wilde schrijven. Die uitdaging zijn we gelijk aan gegaan met zijn alle. Inspireer ons met je vragen en wij gaan er mee aan de slag. En zie het resultaat een heerlijke pastinaaksalade.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer