Mie met groentesliertjes en varkensvlees

Ik vind het heerlijk om met stokjes te eten, lekker et de kom onder je mond en een beetje slurpen. Daarom staat er toch zeker elke week wel een oosters gerecht op het menu. Dit is een lekker licht gerecht, zodat je volgende week wat meer kunt eten.

Door Anneke Ammerlaan - Ammerlaan Vision on Food

Klassieke kruidnootjes

Dit zijn de allerlekkerste kruidnootjes! Vooral natuurlijk omdat je ze zelf (samen met je kinderen) hebt gebakken. Hoe langer het deeg rust, hoe lekkerder de smaak van de specerijen erin trekt. De kinderen moeten dan natuurlijk wel zo lang kunnen wachten...

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Pittige wortelsoep met kokos en verse gember

Alle wortels die het paard niet heeft opgegeten gaan nu in de soep!
Lekker in vriezen voor de komende feestdagen, serveer het dan bijvoorbeeld in kleine glaasjes als een amuse soepje of voor de makkelijke zaterdag. Eten er kinderen mee en wil je de soep niet de pittig maken; gebruik de peper dan niet in de soep, maar maak er rode peperolie van. Meng de peper eenvoudig met wat olie en serveer de peperolie apart bij de soep.

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Gehaktballen met kruidnootjes, rozijnen en rode peper

Heel bijzonder, heel simpel en ook nog heel lekker! De kruidnootjes geven een heel eigen smaak aan de gehaktballen en binden het mengsel, zodat je geen paneermeel nodig hebt.

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Patatas bravas met rozemarijn

Een echte Spaanse snack. Lekker als tapas, maar ook als bijgerecht op een doordeweekse avond.

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Chocoladedessert met frambozen

De mousse voor dit verrukkelijke toetje maak je natuurlijk zelf. De verse frambozen kun je natuurlijk door allerlei ander fruit vervangen. Ook heerlijk met gekonfijte kumquats of partjes sinaasappel.

wachten 1-2 uur

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Gehaktballetjes uit de paellapan met salie en kaneel

Deze gehaktballetjes – albondigas op z'n Spaans – maken we normaliter in een ruime koekenpan. Heb je toevallig een paellapan in de kast staan, dan kun je ze daarin bereiden en ook meteen serveren, zoals wij deden voor de foto. Maak je ze van tevoren? Bewaar de balletjes en de saus dan niet in de pan maar in een andere schaal. Verwarm ze vlak voor het eten in de schoongemaakte pan.

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Speculaasbrokken

Bij Sinterklaas hoort speculaas en zodra de goedheiligman in het land is geurt het in ons huis regelmatig naar speculaaskruiden. Deze kruiden, het zijn eigenlijk specerijen, zijn kant en klaar te koop maar ik maak ze altijd zelf. Helemaal niet ingewikkeld en zoveel lekkerder dan kant en klaar gekochte.

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken

Rode Thaise currypaste

In Thailand koken ze heel veel vers en à la minute, waarbij veel gerechten in de wok boven een heel heet vuur worden bereid. Als smaakmakers worden aromatische kruidenpasta’s gebruikt, die vaak van te voren zijn gemaakt en tot gebruik bewaard. Ze worden naar smaak aan de gerechten toegevoegd en even meebakken met kip, vis, vlees, groenten, rijst, noedels en met de basis voor soepen.

Door José van Mil - Pepper & Salt

Maple-yoghurttoetje met mango

Dit super makkelijk te maken toetje is zalig. Je kunt er ook hangop voor gebruiken of fromage blanc.

Door José van Mil - Pepper & Salt