Hartige pompoentaart

Voor vandaag een hartige pompoentaart. Het recept gaat uit van zelfgemaakt deeg, maar voor een snellere versie kun je dit natuurlijk vervangen door kant-en-klaar bladerdeeg of deeg voor hartige taart. Lekker met een herfstsalade van eikenbladsla met druiven en noten.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Boerenkoolsalade met geitenkaas en mosterddressing

Wie had ooit gedacht dat een van de meest geliefde ingrediënten uit de Hollandse keuken, boerenkool, zou worden uitgeroepen tot superfood?
Laat boerenkoolstamppot nu ook nog eens een favoriet zijn voor Sinterklaasavond... Wij bedachten deze vegetarische superfoodsalade als variant op het oude vertrouwde recept.

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Spaanse plaatpizza

Met een plaatpizza kun je alle kanten op: als borrelhapje,
bijgerecht bij de soep of als hoofdgerecht. Het Spaanse tintje
komt van de Spaanse blauwschimmelkaas Cabrales en de
amandelen. In plaats van de gebruikelijk rucola krijgt deze
pizza een extra pittige topping van gemarineerde rode ui.

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Zalm met olijven uit de oven

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Kruidige quinoa-visballetjes met pittige currysaus

Gezellig met z’n allen rond de tafel met lekkere tapashapjes. Daar passen deze lekkere Quinoa-visballetjes met pittige currysaus perfect bij.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Schuimletters

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio met geitenkaas is bij ons een favoriet voorgerecht. Lekker licht.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Gevulde speculaas met sinaasappel

Gevulde speculaas maken is helemaal niet moeilijk en qua smaak minstens zo lekker als die van de banketbakker! Ik voeg altijd een vleugje sinaasappel toe, dat geeft de speculaas een heerlijke smaak en maakt hem net even anders dan alle andere gevulde speculaas. Gebruik amandelspijs van goede kwaliteit en roomboter die ingrediënten zijn onmisbaar voor een lekkere gevulde speculaas. Het is wel iets duurder maar dat is het dubbel en dwars waard. Als je eenmaal een keer homemade speculaas gegeten hebt wil je gewoon niets anders meer.

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken

Mie met groentesliertjes en varkensvlees

Ik vind het heerlijk om met stokjes te eten, lekker et de kom onder je mond en een beetje slurpen. Daarom staat er toch zeker elke week wel een oosters gerecht op het menu. Dit is een lekker licht gerecht, zodat je volgende week wat meer kunt eten.

Door Anneke Ammerlaan - Ammerlaan Vision on Food

Klassieke kruidnootjes

Dit zijn de allerlekkerste kruidnootjes! Vooral natuurlijk omdat je ze zelf (samen met je kinderen) hebt gebakken. Hoe langer het deeg rust, hoe lekkerder de smaak van de specerijen erin trekt. De kinderen moeten dan natuurlijk wel zo lang kunnen wachten...

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist