Ravioli met spek, ui en pesto

Pesto maken. Zo eenvoudig en zo lekker, kant en klare verse ravioli met zelfgemaakte pesto gemaakt van hazelnoten, een restje basilicum uit de kas, boeren belegen kaas en olijfolie.

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken

Kerriewortelrisotto met gebakken kabeljauw

Risotto wordt bij mij altijd anders dan ik van tevoren bedenk. De wortelen voor bij de vis kwamen grof geraspt met wat kerrie in de pan met risotto terecht. Samen met gebakken kabeljauw echt een verrukkelijke combinatie. Heerlijk met een mooi groene salade erbij.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Groenten met brie uit de oven

Ik bereid graag groenten in de oven. Dat is een fijne manier om restjes groenten te verwerken en altijd superlekker. In deze ovenschotel verwerk ik rode ui, venkel, broccoli en bloemkool. Heerlijk met dikke plakken brie erop. Geef er gekookte aardappelen bij.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Rundergehaktballetjes in pittige tomatensaus

Bij deze rundergehaktballetjes in pittige tomatensaus geef ik meestal gierst en gestoomde preistukken. In plaats van gierst doen ook spaghetti of zilvervliesrijst en prima bij deze gehaktballetjes.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Gewokte boerenkool met knolselderij en paddenstoelen

De bladeren vallen van de bomen, het wordt langzamerhand weer tijd voor … boerenkool! Ik ben druk bezig met hippe boerenkoolrecepten. Dit lekkere en vooral ook snelle wokgerecht met boerenkool, knolselderij en champignons wil ik jullie niet onthouden. In plaats van knolselderij kun je ook pastinaak, bloemkool, gekleurde wortel of pompoen nemen. Heerlijk met alleen quinoa of kasha, maar je kunt er ook lekker braadworstjes bij eten.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Hartige herfstcrumble

Harde wind, regen … echt herfst. Met deze hartige crumble kun je er tegen! Goed gevuld met zoete aardappel, prei en paddenstoelen.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Aziatische schar met snijbiet en komkommersalade

Schar bakken in de oven. Een beetje van mij zelf en een beetje uit de Chinese keuken. Bij mijn Chinese familie wordt vis altijd van kop tot staart geserveerd. Een grote tarbot met zoute zwarte boontjes behoort tot één van onze favorieten. Dit recept met schar is een variatie op het familierecept.

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken

Venkelsoep met gierst

Een echt comfort soepje! De gierst maakt de soep vol van smaak en zorgt voor een warm en wat rul mondgevoel.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Posteleinsalade met bietjes

Winterpostelein doet het goed in salades. De blaadjes zijn lekker knapperig en fris pittig van smaak.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Pompoen gevuld met kaas en cantharellen

November is de pompoenmaand bij uitstek. Leuk om dan weer eens iets heel anders te proberen.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie