Rundergehaktballetjes in pittige tomatensaus

Bij deze rundergehaktballetjes in pittige tomatensaus geef ik meestal gierst en gestoomde preistukken. In plaats van gierst doen ook spaghetti of zilvervliesrijst en prima bij deze gehaktballetjes.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Gewokte boerenkool met knolselderij en paddenstoelen

De bladeren vallen van de bomen, het wordt langzamerhand weer tijd voor … boerenkool! Ik ben druk bezig met hippe boerenkoolrecepten. Dit lekkere en vooral ook snelle wokgerecht met boerenkool, knolselderij en champignons wil ik jullie niet onthouden. In plaats van knolselderij kun je ook pastinaak, bloemkool, gekleurde wortel of pompoen nemen. Heerlijk met alleen quinoa of kasha, maar je kunt er ook lekker braadworstjes bij eten.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Hartige herfstcrumble

Harde wind, regen … echt herfst. Met deze hartige crumble kun je er tegen! Goed gevuld met zoete aardappel, prei en paddenstoelen.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Aziatische schar met snijbiet en komkommersalade

Schar bakken in de oven. Een beetje van mij zelf en een beetje uit de Chinese keuken. Bij mijn Chinese familie wordt vis altijd van kop tot staart geserveerd. Een grote tarbot met zoute zwarte boontjes behoort tot één van onze favorieten. Dit recept met schar is een variatie op het familierecept.

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken

Venkelsoep met gierst

Een echt comfort soepje! De gierst maakt de soep vol van smaak en zorgt voor een warm en wat rul mondgevoel.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Posteleinsalade met bietjes

Winterpostelein doet het goed in salades. De blaadjes zijn lekker knapperig en fris pittig van smaak.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Pompoen gevuld met kaas en cantharellen

November is de pompoenmaand bij uitstek. Leuk om dan weer eens iets heel anders te proberen.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Tarbot met rozemarijn-citroenolie

Tarbot is een van de lekkerste vissen die ik ken. De makkelijkste manier om deze dikke platvis te bereiden is in de oven. Je kunt één grote of een paar kleinere met wat plakjes citroen en kruiden op een platte ingevette aardewerken schaal in de oven garen. Het is heel handig en mooi de vis op die schaal op tafel te zetten. In de rubriek Keuken & zo kun je lezen hoe je de tarbot vervolgens kunt fileren en daar vind je ook allerlei smakelijke informatie over Rozemarijn.

Door José van Mil - Pepper & Salt

1 47 48 49