Zoete andijviestamp met gemarineerde tofu

‘You love it or you hate it’; er is voor tofu geen tussenweg. Zelf vind ik het een heel lekker ingrediënt, omdat tofu zo makkelijk allerlei kruiden en marinades opneemt. De tofu die ik voor dit recept gebruik is eert gemarineerd in tamari en vervolgens ambachtelijk gerookt, waardoor de smaak lekker winters is. Je koopt deze gerookte tofu in natuurvoedingswinkels.

Door Anneke Ammerlaan - Ammerlaan Vision on Food

Pittige gehakttaartjes met krokant spek

Feestelijk en toch simpel. En deze taartjes laten zich ook makkelijk van tevoren maken, zodat ik ze vlak voor serveren in de oven gaar laat worden. Ik gebruik deze keer gerookt paprikapoeder voor de taartjes, maar er zijn natuurlijk veel meer kruidencombinaties mogelijk. Denk aan Italiaans in de zomer of curry voor een herfstdag.
Een tip: maak iets meer aardappelpuree, dan bak je dinsdag in een handomdraai de pannenkoekjes

Door Anneke Ammerlaan - Ammerlaan Vision on Food

Kaasfondue met Hollandse blauwe

Kaasfondue eten we altijd maar een keer of twee per jaar. Een daarvan is in de week voor kerst. Omdat het zo gezellig en makkelijk is. Gezellig en makkelijk is ook mijn motto voor deze week. Even genieten van de sfeer in huis voor de drukke kerstweek begint.

Door Anneke Ammerlaan - Ammerlaan Vision on Food

Hartige pompoentaart

Voor vandaag een hartige pompoentaart. Het recept gaat uit van zelfgemaakt deeg, maar voor een snellere versie kun je dit natuurlijk vervangen door kant-en-klaar bladerdeeg of deeg voor hartige taart. Lekker met een herfstsalade van eikenbladsla met druiven en noten.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Boerenkoolsalade met geitenkaas en mosterddressing

Wie had ooit gedacht dat een van de meest geliefde ingrediënten uit de Hollandse keuken, boerenkool, zou worden uitgeroepen tot superfood?
Laat boerenkoolstamppot nu ook nog eens een favoriet zijn voor Sinterklaasavond... Wij bedachten deze vegetarische superfoodsalade als variant op het oude vertrouwde recept.

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Spaanse plaatpizza

Met een plaatpizza kun je alle kanten op: als borrelhapje,
bijgerecht bij de soep of als hoofdgerecht. Het Spaanse tintje
komt van de Spaanse blauwschimmelkaas Cabrales en de
amandelen. In plaats van de gebruikelijk rucola krijgt deze
pizza een extra pittige topping van gemarineerde rode ui.

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Zalm met olijven uit de oven

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Kruidige quinoa-visballetjes met pittige currysaus

Gezellig met z’n allen rond de tafel met lekkere tapashapjes. Daar passen deze lekkere Quinoa-visballetjes met pittige currysaus perfect bij.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Schuimletters

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio met geitenkaas is bij ons een favoriet voorgerecht. Lekker licht.

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie