Hoofdgerecht

Zeebaarsfilet met witlof en pastinaakpuree

Hoofdgerecht

Zeebaarsfilet met witlof en pastinaakpuree

Herfst. Van groene groenten en rauwkost gaan we over op andere groenten, stoofpotten en soms stamppotten. Witlof is er bijna het hele jaar. We gebruiken in dit recept een deel rauw en een deel gestoofd.

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Kijk de vis na op graatjes en verwijder eventuele schubben. Dep de vis met keukenpapier droog. Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vel. Schil de pastinaken en snijd ze in stukken.
  2. Bereidingswijze:
  3. Kook de pastinaken in water met zout in 15 – 20 minuten gaar. Bewaar ½ struikje witlof. Snijd 2 struikjes in hun geheel in 4 parten en het halve in 2 parten. Kook ze 5 minuten en laat ze in een vergiet uitlekken. Druk overtollig vocht eruit.
  4. Maak van het halve struikje witlof een salade met stukjes appel, stukjes walnoot, yogonaise, mosterd, zout en peper.
  5. Verhit 2 el olie en 25 g boter in een hapjespan en stoof hierin de witlof. In ca. 5 minuten gaar. Breng met zout en peper op smaak. Giet de pastinaak af en pureer. Roer smeuïg met boter of melk en voeg zout en peper toe.
  6. Verhit olie met een vleugje boter in een koekenpan. Bestrooi de vis met zout en peper en bak de zeebaars eerst op de velkant krokant en dan kort op de andere kant.
  7. Verdeel salade , witlof en pastinaakpuree over 2 borden. Leg de zeebaars op het lof en garneer met citroen.

Tip: in plaats van zeebaars kunt u roodbaars of scholfilet gebruiken.

Zeebaarsfilet met witlof en pastinaakpuree

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer