Hoofdgerecht

Zalm met venkel uit de oven

Hoofdgerecht

Zalm met venkel uit de oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 175 °C. Snijd de stelen van de venkelknol en schaaf ze in dunne plakjes. Schaaf ook de venkelknol tot aan het kontje in dunne plakjes. Verdeel de helft van de geschaafde venkel in de ovenschaal.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Wrijf de stukken zalm in met zout en peper en leg ze met de velkant naar beneden op de venkel in de ovenschaal.
  3. Verdeel de sinaasappelrasp en dille over de zalm en schenk het sinaasappelsap over en rond de zalm. Verdeel ook de rest van de venkel erover. Leg de plakjes boter erop.
  4. Schuif de schaal in de oven en laat de zalm en venkel in 20 minuten gaar worden. Serveer met gekookte nieuwe aardappeltjes of tagliatelle en een lekkere salade.

Zalm met venkel uit de oven

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer