Witlofsalade

Door Annelene van Eijndhoven  ,

februari 2, 2017

Een salade die in een handomdraai op tafel kan staan. Vooral lekker met verse walnoten. Lekker als lunch, maar ook bij een maaltijd met kip en gebakken aardappeltjes.

  • Bereidingstijd: 15 min
  • Aantal personen: 2

Ingredi├źnten

Een handje walnoten

3 struikjes witlof

1 appel

1 ┬Ż el mayonaise

3-4 el yoghurt of kwark

1 tl mosterd

zout, peper

Bereidingswijze

1Pel de noten en hak ze in stukken. Je mag ze kort roosteren in een koekenpan.

2Snijd het kontje van het lof af, snijd het struikje in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes. Snijd de appel, met of zonder schil, in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.

3Roer in een kom een sausje van mayonaise, yoghurt of kwark, mosterd en zout en peper. Schep witlof, appel en de helft van de noten erdoor. Bestrooi met de rest van de noten.

Tip: voeg fijngesneden gekookt ei toe.

Vervang appel door mandarijn, sinaasappel of peer.

 

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.