watermeloensalade met fetakaas
watermeloensalade met fetakaas

Watermeloensalade met fetakaas

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  , , , , , , ,

september 6, 2017

Dit is een heerlijk gerecht dat tijdens de zomerdagen niet mag ontbreken. Je kunt nog steeds deze watermeloensalade met fetakaas op het menu zetten. Heerlijk voor de lunch of serveer een gegrilde kipfilet bij. Zet deze knapperige salade lekker koud zodat je hem gekoeld kunt serveren. Mijn favoriete fetakaas blijft die van Dodoni een lekkere fetakaas uit Griekenland. Gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.

  • Voorbereiding: 20 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

1/4 kleine watermeloen

2 lente uien

5 takjes koriander

1 eetlepel witte wijnazijn

3 eetlepels olijfolie

50 gram fetakaas

pulbiber naar smaak

Bereidingswijze

1Verwijder de schil van de watermeloen en snijd de meloen in stukjes van circa 2 cm. groot. Leg de meloen in een schaal.

2Snijd de lente uitjes fijn en strooi over de meloen.

3Pluk de blaadjes van de koriander. Druppel de azijn en olie erover. Brokkel de fetakaas boven de salade en bestrooi naar smaak met Turkse pepervlokken - pul biber. Zet de salade tot gebruik in de koelkast.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.